Protestul ceferiştilor pensionari

Cristina Ghenea

Protestul pensionarilor ceferişti, desfăşurat ieri în Deva, s-a transformat într-un fel de circ, după ce manifestanţii s-au luat la ceartă între ei. Problema a fost că aceştia nu au putut pica de comun acord în ceea ce priveşte desemnarea unui lider al acţiunii.
Ajunşi în faţa Prefecturii cu o oră mai târziu decât planificaseră, cei peste 40 de manifestanţi şi-au exprimat nemulţumirile privind reducerea cu 75 la sută a numărului de călătorii gratuite, oferite foştilor angajaţi ai CFR. Cu lozinci adaptate pe celebra piesă „Puşca şi cureaua lată“, protestatarii au subliniat faptul că se simt batjocoriţi de actuala guvernare şi că îşi vor înapoi drepturile de care beneficiau până în acest an. Nu a durat mult, însă, şi s-a iscat scandalul. Asta, după ce unul dintre manifestanţi, nu pensionar, ci actual angajat al CFR, s-a autodesemnat lider al protestului şi a strigat lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Iar pentru că iniţiatorii acţiunii – Alexandru Căldăraş şi Gheorghe Kuron – l-au atenţionat că tema protestului este cu totul alta, manifestanţii au început să se certe şi să se acuze între ei de parti-pris-uri politice.
„În primul rând, nu ştiu ce caută printre noi, că nu este pensionar CFR. Noi am obţinut aprobarea de miting şi răspundem pentru această acţiune, iar scopul nostru era să ne cerem drepturile şi să strigăm lozinci referitoare la problema noastră, nu să cerem demisia Guvernului sau a preşedintelui”, a declarat Alexandru Căldăraş. În replică, „intrusul”, adică Barbu Bărbulescu, mecanic de locomotivă, susţine că şi el este afectat de deciziile Guvernului şi că a fost invitat la manifestaţie. „Ei m-au chemat să conduc protestul. Şi eu sunt la fel de neîndreptăţit, pentru că mi-a fost luat dreptul de a circula gratuit cu trenul în afara orelor de serviciu“, a spus acesta.
Apoi, protestul s-a mutat în faţa Casei de Cultură „Drăgan Muntean“, unde, de asemenea, au fost scandate lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui ţării şi au avut loc mai multe schimburi dure de replici, ba chiar şi ameninţări.
În final, au revenit printre manifestanţi şi cei patru protestatari, delegaţi să-i prezinte prefectului Ştefan Dezmeri, doleanţele pensionarilor ceferişti. Cum era şi firesc, prefectul le-a promis că va trimite mai sus, la Guvern, cererile acestora, urmând ca până la finele lunii martie, să afle răspunsul.

3 comentarii la „Protestul ceferiştilor pensionari

 • 17 februarie 2012 la 17:26
  Legătură permanentă

  „Şi eu sunt la fel de neîndreptăţit, pentru că mi-a fost luat dreptul de a circula gratuit cu trenul în afara orelor de serviciu“, a spus acesta.”
  Aici este o confuzie grava intre „a fi nedreptatit” si „a fi neindreptatit”! Daca in prima situatie cineva a suferit o nedreptate, in cazul celalalt, el nu este indreptatit (adica nu are dreptul)sa participe la actiune, de exemplu.
  Rog autorul articolului sa deschida dictionarul atunci cand are indoieli. Iar daca nu le are, atunci sa citeasca mai mult, mult mai mult decat pana acum !!!

 • 18 februarie 2012 la 2:01
  Legătură permanentă

  trebuie recuperate permisele cu calatoriile gratuite atat de catre pensionarii CFR cat si de catre lucratorii actuali ai CFR-lui!

 • 19 februarie 2012 la 15:15
  Legătură permanentă

  Pacat ca nu avem cate un tanar ca acest mecanic in fiecare oras ,cat despre acest domn CALDARAS stie bine ca tanarul la un moment dat a vrut sa se intoarca pt. ca nu a vrut sa protesteze la sediu PDL DEVA ,manifestantii doreau sa stige „JOS BASESCU” el la un moment dat a vrut sa se retraga dar nu l-am lasat noi,iar noi impreuna cu dl.KURON GHE. unul dintre organizatori am insistat sa ramana sa ne vorbeasca despre 16 feb.1933 atunci cand in aceea perioda au fost impuscati foarte multi cfr-isti la Grivita,acest domn nu a avut nici macar bunul simt de a tine un moment de reculegere pt. acesti eroi,lucru care ne-a infuriat pe toti.Mentionam ca dupa acest moment l-am aplaudat pe acest tanar pt. curajul sau si rusine acelor simpatizanti ai PDL-ului care au terfelit acest moment!!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.