La un pas de arest, pentru braconaj cinegetic

Cristina Ghenea

Trei deveni au primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, după ce au fost acuzaţi de braconaj cinegetic. În urma unei percheziţii domiciliare, poliţiştii au găsit o armă letală, pe care aceştia o foloseau fără drept, pentru a vâna în pădurile din apropierea reşedinţei de judeţ.
Este vorba despre Paul Bostan, de 23 de ani, Oliver Lupu, de 40 de ani şi de Marius Balşa, de 39 de ani, toţi din municipiul Deva. În urma primirii unei informaţii, poliţiştii au percheziţionat locuinţa lui Paul Bostan, unde au găsit o armă letală cu gloanţe, pentru care acesta nu avea permis.
„Tânărul este membru vânător şi avea permis de armă, însă nu pentru cea găsită, ci pentru alta. Acesta a declarat că, de fapt, arma nu este a lui, ci a deveanului în vârstă de 40 de ani, care nu este autorizat pentru a deţine arme şi muniţii”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Acesta a adăugat că în urma extinderii cercetărilor, s-a constatat că cei doi deveni – Paul Bostan şi Oliver Lupu, împreună cu un alt prieten de-al lor – Marius Balşa, obişnuiau să meargă la vânătoare în pădurile din zona Devei. Bărbaţii le-au declarat poliţiştilor că au găsit arma undeva în pădure. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva i-au trimis pe cei trei braconieri în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă, însă, magistraţii au considerat ca fiind nefondată această propunere, şi au dispus obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.