Politica si administratie

Tot înainte, cu starea de alertă

Guvernul a aprobat,ieri, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu alte 30 de zile, a anunţat premierul Florin Cîţu.
Măsura a fost luată după o ședință de lucru cu CNSU, la sediul Guvernului.
„Am aprobat prelungirea stării de alertă şi nu se modifică nimic în acest moment, lucrurile rămân aşa cum au fost prezentate ele până acum”, a declarat Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în astăzi, Hotărârea nr. 53 din 05.08.2021, privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Potrivit premierului, nu există modificări privind măsurile impuse. Printre altele, se propune menținerea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă sau în alte zone cu potențial de aglomerare.
De asemenea, angajările la stat se fac tot fără concurs, pentru că permite starea de alertă. Ați înțeles, credem, de ce se men­ține această situație.

Fără carantină națională
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că România nu va ajunge la o carantină naţională în valul al patrulea al pandemiei pentru că acum sunt alte mecanisme, dar şi cinci milioane de Arafat a fost întrebat ieri, la finalul şedinţei de Guvern, dacă în valul patru ar putea exista o nouă carantină, aşa cum a fost atunci când a apărut virusul. persoane vaccinate. „Nu, pentru că avem alte mecanisme acum şi să nu uităm, chiar dacă nu s-au vaccinat atâţia cât ne-am dorit, totuşi sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate, pe lângă cele trecute prin boală. Deci nu văd revenire la măsuri radicale sau la carantinare, pe care România oricum nu prea le-a aplicat decât într-o perioadă scurtă la început şi nu văd astfel de revenire la astfel de măsuri, cel puţin din ce vedem la acest moment, nici nu văd jus­tificare pentru ele”, a afirmat Arafat. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.