Sport

Eforturile japonezilor au fost răsplătite pe deplin

La ora la care citiţi aceste rânduri, eu mi-am încheiat activitatea de jurnalist acreditat la ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice desfăşurate la Tokyo. Mai sunt două zile până la momentul în care se va stinge flacăra olimpică pe Stadionul Olimpic din capitala Japoniei şi el va fi predat viitorilor organizatori, francezii.

Au dus până la final competiția
Revenind la ediţia japoneză sunt obligat să fac câteva menţiuni importante. Nimic nu s-ar fi întâmplat aici la Tokyo, fără implicarea tuturor factorilor decizionali din metropolă, de la administraţie, la ultimul voluntar. Japonezii sunt un popor implicat, educat să ducă totul până la capăt. Cu mentalitatea de bun executanţi,ordonaţi, respectuoşi şi săritori peste ceea ce noi considerăm că e normal, japonezii au reuşit să ducă până la final această ediţie dificilă a Jocurilor Olimpice, chiar dacă la un moment dat, totul părea doar o iluzie.
Măsurile de securitate medicală impuse de către organizatori au fost criticate de mai toţi sportivii sau delegaţii, jurnaliştii şi tehnicienii participanţi la jocuri.Mulţi au fost cei care au nu au fost de acord cu acele teste zilnice, pentru a se evitate imbolnăvirea în masă cu Covid 19. Acum, pe final, toţi sunt extrem de mulţimiţi că rezultatele pozitive înregistrate în rândul participanţilor la întreceri a fost unul foarte mic.
Au fost angajamente duse până la final, desigur şi cu concursul Comitetului Olim­pic Internaţional.
O să închei cu câteva menţiuni legate de participare sportivilor la competiţiile olimpice din acest an
Mai multe impresii de la întrecerile pe care eu le-am urmărit aici la Tokyo, după ce mă voi întoarce acasă dar rămân cu du­re­rea în suflet că sportivii noştri nu au avut şansa de a cuceri mai multe medalii.Poate la ediţia următoare, cea de la Paris.

Nicolae Gavrea,
corespondentul special al cotidianului MESAGERUL HUNEDOREAN la Tokyo

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura