Toate competiţiile europene de rugby au fost suspendate

Federaţia Europeană de rugby (Rugby Europe), autoritate care gestionează sportul cu balonul oval pe continent, a anun­ţat că suspendă toate competiţiile programate în luna no­iem­brie, având în vedere evoluţia pandemiei şi restricţiile impuse de guvernele ţărilor implicate în competiţii.
În aceste condiţii naţionala României nu va mai disputa niciun meci în această toamnă, iar jucătorii reuniţi la începutul săp­tămânii trecute în cantonamentul de la Snagov pentru a pregăti meciul cu Belgia, programat pe data de 1 noiembrie, se vor întoarce la cluburile lor, precizează FRR.
Naţionala României urma să joace pe teren propriu cu Belgia,în ultima etapă a Rugby Europe Championship, pe 1 no­iembrie, dată la care era programat şi meciul Georgia – Rusia, în timp ce partida Spania – Portugalia trebuia să aibă loc pe 15 noiembrie. România programase şi un meci amical contra Rusiei, pe 25 octombrie, la Moscova.
De asemenea, a fost suspendat şi meciul de baraj dintre Olanda şi echipa clasată pe ultimul loc din Rugby Europe Championship, ediţia 2020. Nu se vor mai juca nici meciurile din Women XV Senior Championship, Spania – Rusia (24 octom­brie) şi Spania – Olanda (31 octombrie), şi nici primele meciuri din Rugby Europe Trophy.
„Chiar dacă am elaborat un Protocol de joc, cu reguli şi măsuri stricte, trebuie să suspendăm competiţiile pe care le organizăm pentru că prioritară este sănătatea jucătorilor şi a oficia­lilor de meci în condiţiile în care majoritatea dintre aceş­tia au statut de amator. Nu putem să-i expunem la acest virus sau să îi ţinem în carantină pentru că asta ar
fi o mare problemă pentru ei. Trebuie să avem răbdare pentru a putea organiza meciurile în cele mai bune condiţii”, a declarat Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.