Gimnastică. Audit la centrele de copii şi juniori pentru viitoarele selecţii

Federaţia Română de Gimnastică efectuează un audit la centrele de copii şi juniori prin care urmăreşte participarea la Jocurile Olimpice din 2024.
Noul preşedinte al federaţiei, Carmencita Constantin (foto) a declarat: „După acest audit vom fi în măsură să creionăm formulele în care ne vom pregăti pentru calificarea din 2022 şi pentru participarea cu speranţe mult ridicate pentru 2024″‘
Ea afirmă că primele trei luni care au trecut de la preluarea funcţiei de preşedinte al FRG au fost intense şi că nu este deranjată de vocile contestatarilor care, după ce a câştigat alegerile, i-au reproşat că e om de afaceri şi nu vine din lumea gimnasticii.
„Au fost trei luni extrem de intense. Mă aşteptam la un ritm foarte susţinut, pentru că am demarat o serie de audituri pe mai multe direcţii. Este un challenge. Mi-au dovedit (n.r. – criticile) că lumea cunoaşte puţin din ceea ce se întâmplă pe plan internaţional. Am realizat că cele mai puternice federaţii din lume sunt conduse de oameni din business, ceea ce mi-a dat încredere şi curaj să fac acest pas”.
Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, recunoaşte că gimnastica românească nu este într-un moment bun şi spune că şefa federaţiei are susţinerea lui.”Ştim unde suntem, dar e foarte important cum plecăm pentru 2024, pentru că acesta este principalul obiectiv în momentul de faţă. Mă bucur pentru doamna Carmencita că începe să atragă în nucleul federaţiei specialiştii de care are nevoie pentru a îndeplini toate aceste obiective”, a declarat Mihai Covaliu.
Carmencita Constantin, noua conducătoare a gimnasticii româneşti, are 22 de ani de experienţă în management, reprezentând România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu şi finanţări UE. Ea a practicat 18 ani gimnastica ritmică şi 23 de ani a fost antrenor, arbitru naţional şi internaţional.
În domeniul gimnasticii ritmice are o experienţă de 41 ani, activând ca gimnastă, iar apoi ca antrenor, arbitru intern şi internaţional. A fost membru al Comitetului Executiv al FRG, Preşedinte al Comisiei Tehnice de Gimnastică Aerobică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.