Tir cu arcul. Şase titluri naţionale pentru sportivii hunedoreni

11 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

       La finalul săptămânii trecute s-au desfăşurat pe baza sportivă Anena din Aninoasa întrecerile Campionatului Naţional de Seniori şi Juniori la categoriile Arc Olimpic, Compound şi Barebow.
Au fost prezenţi 120 de sportivi care au reprezentat 19 cluburi din ţară: CS Şoimii de Mureş, CSO Retezatul Haţeg, CS Lamont Cluj, CS Citadel Artemis Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, CS Besta Bucureşti, CSM Suceava, CSM Iaşi, CS Redpoint Oradea, CS Saga Bacău, CSM Bacău, SCM Deva, CSO Aninoasa, SC Pretorienii Deva, CS Gloriosa Bucureşti, CS Carpathian Archery Sibiu, CSS Unirea Iaşi, CS Aktiv Bucureşti şi CSS Rădăuţi.
Arcaşii de la SCM Deva-Minerul Aninoasa au avut din nou o comportare bună şi au urcat de mai multe ori pe podiumul de premiere. O primă medalie de aur la aceste întreceri a fost cucerită de către Dacian Ranca în proba de arc barebow la categoria seniori, iar la categoria arc olimpic seniori Ghenadie Iepuri s-a clasat pe locul al doilea ca şi colega lui de club, Andreea Uriţescu.
În întrecerea juniorilor Flavius Tănăsescu a ocupat locul 2, urmat de Mario Ţâmpu, în timp ce la junioare Beatrice Miklos s-a impus fără probleme, ea fiind de departe cea mai valoroasă junioară a momentului.
Echipa de seniori care a reprezentat SCM Deva-Minerul Aninoasa, alcătuită din Ghenadie Iepuri, Mario Ţâmpu şi Călin Daniel a câştigat medalia de aur şi titlul naţional, iar cea de juniori în formula Mario Ţâmpu, Flavius Tănăsescu, Denis Habian s-a impus şi el fără probleme, cucerind titlul naţional şi medalia de aur.
De altfel, competiţiile pe echipe au fost dominate de către arcaşii din judeţul Hunedoara, senioarele Beatrice Miklos, Andreea Uriţescu şi Luminiţa Boroş fiind şi ele medaliate cu aur şi declarate campioane naţionale la ediţia din acest an.
Echipa de junioare alcătuită din Beatrice Miklos, Ioana Puşcă şi Diana Hoca s-a clasat pe locul secund ca şi cea mixtă de seniori (în formula Beatrice Miklos, Mario Ţâmpu) dar o medalie de aur a adus la palmaresul cluburilor reunite echipa mixtă de juniori (Beatrice Miklos, Mario Ţâmpu), cei doi tineri fiind prezenţi la ambele secţiuni, seniori, juniori.
În proba de arc Compound, Alexandru Rădoi s-a clasat pe locul al treilea la seniori, iar echipa alcătuită din Radu Rădoi, Alexandru Rădoi şi Dacian Ranca a ocupat locul secund în clasamentul categoriei. La echipe, juniorii Miklos/Judea/Frai s-au situat pe locul al treilea, la fel ca şi în proba de arc olimpic juniori. În final, SCM Deva- Minerul Aninoasa a acumulat cele mai multe puncte, ocupând locul I în clasamentul general, urmată de CSA Steaua şi CSS Rădăuţi.
Antrenorul Viorel Hăbian a fost doar pe jumătate mulţumit. El a declarat că „sunt rezultate care totuşi încununează munca de un an se zile. Sunt mulţumit de cele şase titluri de campioni naţionali şi şase titluri de vicecampioni naţionali, dar cu un gust amar că s-au pierdut alte trei titluri, una la săgeata de baraj“.(Nicolae Gavrea)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunț de presă, 11.09.2019

Instituirea unor măsuri privind societăţile decapitalizate

Pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 14.08.2019, Proiect Ordonanţă pentru instituirea unor măsuri...

Dorel Bretean a plecat de la Prefectură!

Hotărârea ALDE prin care subprefectului judeţului, Dorel Bretean (foto), îi încetează exercitarea funcţiei, a apărut în Monitorul Oficial.

Închide