Tir cu arcul. Campionatele naţionale organizate excelent la Aninoasa

În ultimele două săptămâni, la Aninoasa, în Valea Jiului, s-a desfăşurat Campionatul Naţional de FIELD şi Campionatul Naţional de Target dedicate arcaşilor seniori şi juniori.
Ioan Pandele, secretarul general al Federaţiei Române de Tir cu Arcul (FRTA) a declarat:„În ultimele două săptămâni la Aninoasa FRTA a organizat două din cele mai importante şi aşteptate competiţii de tir cu arcul din ţară, dedicate seniorilor şi juniorilor. Dacă prima competiţie, cea de FIELD nu a ridicat probleme majore de securitate sanitară, deoarece s-a desfă­şu­rat în pădure cu grupuri de maximum 4 sportivi, campionatul naţional de target a fost o probă de foc pentru organizatori, deoarece a fost nevoie să gestioneze pre­zenţa a peste 110 sportivi şi oficiali veniţi de la 16 cluburi din ţară. Mulţumită efor­turilor depuse de organizatori (clubul SCM Deva şi CSO Aninoasa) şi a înţelegerii tuturor participanţilor, această competiţie s-a desfăşurat fără evenimente nedorite, s-au respectat permanent regulile impuse de FRTA, s-a creat o atmosfera propice obţinerii unor performanţe deosebite, drept dovadă fiind cele nouă recorduri naţionale obţinute. Pentru toate acestea doresc să felicit pe toată lumea care a fost implicată în eveniment, organizatori, sportivi, arbitri, oficiali si spectatori”.

Această disciplină sportivă are tradiţie în judeţul nostru, iar antrenorii lotului na­ţio­nal încearcă de mai mulţi ani să obţină cu sportivii practicanţi ai tirului cu arcul o calificare la Jocurile Olimpice. Chiar dacă anul acesta condiţiile nu au fost bune pen­tru desfăşurarea competiţiilor interna­ţionale, este posibil ca în prima parte a anului competiţional 2021, aceas­tă cali­ficare să fie înregistrată în premieră de către România.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.