Adrian Nicolae David – ce sau cine îl recomandă?

Sarmiza Andronic, analist politic

Pe domnul Adrian Nicolae David nu-l cunosc şi nici nu-mi doresc să-l cunosc personal. Nu mă in­teresează dacă e scund sau înalt, slab sau mai puţin slab, frumos sau mai puţin frumos, cumse­cade sau mai puţin cumsecade. Habar n-am şi nici nu contează, pentru că, în mod normal, nu astea sunt criteriile după care se desemnează un candi­dat ce urmează a primi votul cetăţenilor. Mă inte­re­sează însă ce sau cine îl recomandă pe acest domn pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. Asta e, curiozitate de hu­nedoreancă!
Şi cum am încredere în presă – sigur că şi prin prisma activităţii pe care o desfăşor – şi în ne­nu­mă­ratele sale surse oficiale şi mai puţin oficiale, am căutat firesc informaţii despre el. Şi uite aşa am aflat o grămadă de lucruri care nu par să-l cali­fice cu nota 10 pe acest domn, nici pentru poziţia de candidat PNL pentru Preşedinţia CJ Hunedoara şi cu atât mai puţin pentru ocuparea acestei func­ţii. Dar, desigur, nu ne băgăm în ciorba celor de la PNL şi nici nu ne interesează ce sfori au fost trase sau cine a tras sfori pentru ca acest domn să ajungă candidat. Gurile rele (desigur!) din interio­rul PNL spun că alţii ar fi fost mult mai calificaţi pentru a candida la această funcţie. Cred că e im­portant să se ştie că altcineva ar fi fost favorit şi mai cred că măcar unul din echipa PNL Hune­doara va vorbi curând. Dar, aşa e când vii din spate cu o poveste de temut (asta e doar pentru cu­noscători), ca a domnului David.
Titluri ca: “Numit în funcţie, plătit din bani publici cu 200 milioane de lei vechi, că aşa vor ei!”, “Modelul funcţionarului făcut la apelul bo­cancului – Un fiu de poliţist prepară cocteilul pen­tru Prefectura Hune­doara”, “Candidatul PNL la CJ Hune­doara, Adrian David, cheltuie banii pe care nu îi are. Cum e posibil?”, “Fostul preşedinte al Consiliului Ju­deţean, Adrian David, a reacţionat în urma comunicatului de presă trimis de europarla­men­tarul PMP Siegfried Mureşan” (cred că între timp Adrian David şi-a cerut scuze înghiţind în sec, deoarece Siegfried Mureşan i-a devenit coleg de partid şi este şi un apropiat al Preşedintelui Iohannis), “Candidatul PNL la şefia CJ Hune­doara, vechi legături cu interlopii din Deva” lămuresc uşor pe oricine. Pre­sa nu a fost zgârcită cu Adrian David şi i-a creat o oarecare notorietate. Că ea s-a con­struit pe informaţii ne­ga­tive sau că domnul cu pricina a apă­rut în presă datorită funcţiilor publice deţinute, fie din calitatea de membru al UNPR, fie al PNL, e desigur mai puţin important.
După citirea CV-ului şi a poveştilor din viaţa şi activitatea domnului Adrian David nu am aflat dacă e scund sau înalt, slab sau mai puţin slab, frumos sau mai puţin frumos, cumsecade sau mai puţin cumse­cade, dar m-am convins că e foarte şmecher. Atât de şmecher încât şi-a con­vins colegii că e cel mai bun pen­tru a fi candidatul PNL la Pre­şedinţia CJ Hunedoara şi atât de şmecher încât, cu nonşalanţă – deşi experien­ţa şi seriozitatea sa nu se compară cu a contracandidatului său de la PSD – cere votul hunedorenilor, în­cercând să-i con­vingă şi pe ei că e cel mai bun.
Aşadar, în faţa PNL-iştilor de la Hunedoara şi-a arătat forţa, însă în faţa mai marilor partidului, nu. Se pare că în faţa lor şmecheria şi forţa dispar, atâta timp cât domnul Adrian David nu a reuşit să-i convingă pe Vicepremierul Turcan şi Ministrul Boloş să-i viziteze şi să le vorbească, eventual să le şi înţeleagă şi rezolve problemele celor care erau în grevă la Mintia. Cum să vii tu Vicepremier şi Ministru în Judeţul Hunedoara şi să nu treci să vezi ce nemulţumiri au oamenii şi să încerci să-i ajuţi? Cum să fii atât de nesimţit încât să întorci spatele oamenilor, iar mai apoi să le ceri să te voteze? Un lucru de neîn­ţeles şi de neacceptat, dar de luat în seamă şi de neuitat!
Dar, întorcându-ne la Adrian David, încercaţi să nu citiţi printre rânduri. Citiţi povestea exact aşa cum e. E totul simplu…mult prea simplu!

 

Comandat de PSD – Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CMF – 21200019
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva

2 comentarii la „Adrian Nicolae David – ce sau cine îl recomandă?

 • 23 septembrie 2020 la 8:39
  Permalink

  Asa se fac articolele in presa libera? „Comandat de PSD – Organizaţia Judeţeană Hunedoara
  CMF – 21200019
  Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva”

 • 23 septembrie 2020 la 14:01
  Permalink

  Hahahaha! Doamna Andronic, de ce vă faceți de râs? Nici mie nu-mi place David, dar acesta nu este un articol de presă, pentru că este plătit de PSD. Sunteți o unealtă în mâna PSD-ului? Cu cât v-a plătit PSD-ul ca să-l denigrați pe David? Da, 5000 de euro este o sumă bună pentru a vă lipsi de moralitate pentru 5 minute, cât va luat să scrieți mizeria de mai sus.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.