Tinerii europeni trebuie să beneficieze de sprijin financiar şi servicii personalizate de asistenţă psihosocială

Studenţii europeni, tinerii în general, sunt greu loviţi de pandemia de coronavirus, ei fiind afectaţi atât de transferarea cursurilor în mediul online, dar şi de rezilierea con­tractelor de muncă cu timp redus, pericolul major fiind că aceştia, pe zi ce trece, îşi pierd încrederea în viitor şi în educaţie, a declarat europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), membru UDMR şi în Grupul PPE.
„Grupul PPE din Parlamentul European solicită atât statelor membre, cât şi Comisiei Europene ajutor imediat şi direct pentru tineri. Credem că statele membre trebuie să ac­ţioneze urgent şi să găsească soluţiile prin care studenţii şi tinerii să-şi păstreze lo­curile de muncă, iar Comisia ar trebui rapid să mobilizeze toate fondurile de care dis­pune, cum sunt cele din Garanţia pentru Tineret şi Erasmus+, concentrându-se direct asupra tinerilor pentru a veni în sprijinul lor”, a afirmat deputatul european.
Studiile de până acum au arătat că tinerii sunt printre cele mai vulnerabile şi expuse categorii la anxietate şi depresie din cauza pandemiei de Covid-19. ”Ştirile pe care le pri­mim din partea specialiştilor nu sunt de­loc încurajatoare. Tinerii se află printre cele mai afectate categorii de măsurile anti-Covid, aceştia prezentând, în procente în­semnate, manifestări de anxietate şi chiar depresie. Conform Organizaţiei Internaţio­nale a Muncii, de la debutul crizei provocate de coronavirus peste 20% din tinerii din în­treaga lume s-au luptat cu plata locuinţei, iar veniturile a aproape jumătate din studenţi au scăzut. Noi credem că tinerii europeni tre­buie să beneficieze, pe scară largă, de ser­vicii personalizate şi de asistenţa psi­ho­socială. Doar aşa vom putea evita un impact pe termen lung asupra sănătăţii psihologice a tinerei noastre generaţii. Finanţarea pu­blică pentru a sprijini aceste servicii este esen­­ţială şi, prin urmare, cerem statelor mem­bre să dedice surse financiare spe­ciale, inclusiv cele pe care le vor primi în cadrul fi­nanţării UE, pentru a îmbunătăţi sănătatea mintală a tinerilor noştri”, a mai spus Winkler.

*Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 175 de deputaţi din toate statele membre ale UE.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare