Timp de trei zile, Deva a fost capitala ciclismului românesc

2. Ciclism 28 iunie - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Campionatele Naţionale de Şosea – Castrum Deva 2016 au fost principalul eveniment sportiv din judeţul Hunedoara al finalului săptămânii trecute. Ciclişti din toată ţara, profesionişti şi amatori, s-au întrecut pe străzile din Deva şi cele ale localităţilor limitrofe, pentru o competiţie ce a punctat oficial în cadrul Federaţiei Române de Ciclism.

Cursele din prima zi au fost amânate
Deşi întrecerile din prima zi au fost amânate, din cauza unei deficienţe de organizare, concursul şi-a desfăşurat toate probele programate, atât la contratimp individual cât şi la fond, pentru toate categoriile de vârstă. Spre satisfacţia gazdelor, pe podium au urcat şi sportivi legitimaţi la clubul CS Făerag, unul din organizatorii întrecerii, alături de Federaţia Română de Ciclism şi Primăria municipiului Deva.

Şase medalii pentru CS Făerag
Astfel, Octavian Mîrza a ocupat locul 1, atât la contratimp individual 10 kilometri, cât şi la fond 96 kilometri, la categoria amatori +50 ani. Tot două medalii de aur a cucerit şi Viorel Bran, care s-a clasat pe locul 1 la contratimp individual, amatori 40-49 de ani, 20 de kilometri  şi la fond, 96 de kilometri, aceeaşi categorie de vârstă. Costin Băjenaru a ocupat locul 2 la contratimp individual, 20 de kilometri, categoria amatori 40-49 de ani iar Tudor Băjenaru a urcat pe ultima treaptă a podiumului la fond, 64 de kilometri, categoria amatori 15-18 ani.

Spectacol, abandonuri şi descalificări
Întrecerea profesioniştilor a strâns ciclişti de la cluburi din toată ţara, excelând prin spectaculozitate dar şi numeroase abandonuri şi descalificări la aproape toate categoriile. Practic, singurele întreceri în care toţi cicliştii au terminat în mod corect cursa a fost cele de la contratimp individual juniori, 20 de kilometri, masculin şi feminin.

One thought on “Timp de trei zile, Deva a fost capitala ciclismului românesc

  • 30 iunie 2016 la 8:50
    Permalink

    Aaa, de-asta nu funcționa sistemul „inteligent” de semaforizare, contractat de Mircică și făurit de Petrică?!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare