CNS Cetate Deva rămâne sub semnul incertitudinii

1. CNS Cetate Deva 28 iunie - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Echipa din reşedinţa judeţului nu-şi ştie viitorul cu câteva zile înaintea presupusei reuniri a lotului. Noii conducători ai municipiului reşedinţă nu au dat un răspuns concret în privinţa sprijinului echipei în viitorul sezon, aceştia lăsând de înţeles că ar avea unele condiţii pentru a continua proiectul început acum trei ani.

Contractele jucătorilor expiră mâine
Deşi a fost cea mai bună echipă în returul sezonului Ligii a III-a, seria a IV-a, terminând primul campionat din eşalonul trei pe locul 6, CNS Cetate Deva trece printr-o perioadă de incertitudine înaintea începerii pregătirii pentru următorul campionat. Neavând nici o siguranţă în privinţa viitorului, trei jucători au semnat deja cu Performanţa Ighiu, iar celorlalţi fotbalişti le expiră contractele peste o zi. „La finalul campionatului toţi jucătorii îşi doreau să rămână la echipă. Deocamdată am pierdut trei dintre titulari din cauza lipsei de comunicare, dar nu din partea noastră. Eu am făcut ce a fost necesar din punct de vedere al antrenorului. Nu puteam însă să le ofer ceva pe ce nu eram sigur. În 30 iunie, toţi jucătorii îşi termină contractul cu CNS Cetate Deva”, a spus antrenorul Marius Sîrbu.

„Nu mai putem aştepta!”
Aflat de doi ani la CNS Cetate Deva, după ce a mai evoluat la Mureşul Deva şi FC Hunedoara, Janos Vajda, care este atât jucător activ cât şi antrenor secund la trupa alb-albastră, nu crede că noii conducători ai municipiului reşedinţă doresc să sprijine în continuare echipa de fotbal deveană. „În momentul de faţă trebuia să avem contracte, să pregătim viitorul sezon. Nimeni nu a luat legătura cu noi, cred că nu se mai vrea ca această echipă să meargă mai departe. Peste două zile putem pleca la orice altă echipă, liberi de contract. Nu putem aştepta la nesfârşit”, a spus Vajda.

Primăria ar vrea să-şi impună oamenii ei
Adrian Liga, directorul Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva, entitatea care are în subordine echipa de fotbal, a avut o primă întâlnire cu reprezentanţii Primăriei Deva, urmând să mai aibă încă una, în zilele următoare, în care se va discuta viitorul trupei antrenate de Marius Sîrbu. Conducătorul unităţii de învăţământ îşi doreşte ca echipa de fotbal să continue în aceeaşi formulă, deşi autorităţile ar condiţiona sprijinul financiar de unele schimbări. „Am avut o primă întâlnire cu reprezentanţii primăriei şi ideea ar fi că aceştia doresc să sprijine echipa de fotbal. Dânşii pun însă nişte condiţii, dorind să facă schimbări la echipă. Aceste schimbări eu nu le văd necesare, mai ales că în cei trei ani, echipa a fost pe o pantă ascendentă iar în ultimul sezon a avut o comportare excelentă în Liga a III-a. Vom mai avea o nouă întâlnire în aceste zile şi eu încă sper să ajungem la un numitor comun”, a spus Adrian Liga. Deşi Adrian Liga nu a dorit să confirme, se pare că schimbările pe care le doresc noii conducători ar viza actuala conducere tehnică a echipei, formată din Marius Sîrbu şi Janos Vajda, precum şi impunerea unui conducător agreat de primărie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare