FlashPolitica si administratie

Timiş: În PNL s-a fãcut totul pentru eliminarea mea din cursa electoralã

Sorina Popa

Ieri, a fost ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru alegerile din 5 decembrie, din Colegiul Haţeg, pentru postul de deputat.

Proiect de 10 milioane de euro

Astfel, consilierul judeţean Liliana Ţolaş şi-a depus candidatura din partea PSD, în jurul orei 11, fiind însoţită de senatorul Cosmin Nicula, deputatul Laurenţiu Nistor, de primari şi membri ai conducerii filialei judeţene PSD Hunedoara. „Sunt o femeie care ştie ce e important pentru oameni. Alianţa PSD-PC merită acest post (n.r.-de deputat), Colegiul Haţeg ni se cuvine. Colaborez foarte bine cu toţi primarii din zonă, deoarece ei au înţeles că numai într-un parteneriat se poate dezvolta zona Haţegului. Am pornit un proiect în valoare de 10 milioane de euro, pentru această zonă a judeţului. Candidez împotriva sistemului, care nu înţelege că sătenii trăiesc de pe o zi pe alta”, a declarat Liliana Ţolaş.

„Să readuc zona la viaţă”

După câteva ore de la depunerea candidaturii de către Liliana Ţolaş, a fost rândul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mihail Rudeanu, să se prezinte la Biroul Electoral Judeţean, cu dosarul de candidatură. „Vreau să readuc la viaţă această zonă (n.r.-Haţeg-Ţinutul Pădurenilor), atât cât poate face un parlamentar. Este locul în care am copilărit şi am crescut. Oamenii au încredere în mine, iar eu, în ei. Voi lupta pentru atragerea de fonduri, astfel ca toate proiectele începute să fie finalizate”, a declarat Rudeanu.

Priorităţi sociale

Şi UDMR Hunedoara a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că are un candidat pentru alegerile din 5 decembrie. Este vorba de Fulop Bela, care, după depunerea candidaturii, a afirmat că „priorităţile pentru acest colegiu sunt cele sociale, deoarece în perioadele de criză, cei care suferă sunt cetăţenii. Acest lucru implică o dezvoltare regională cu tot ceea ce ţine de aceasta: atragerea de investitori şi crearea de noi locuri de muncă”.

Nu mai este membru PNL de o lună

Poate cel mai aşteptat candidat care a trecut ieri pe la Biroul Electoral Judeţean a fost primarul Haţegului, Nicolae Timiş. Acesta a venit însoţit de soţia sa şi un grup de susţinători. Nicolae Timiş a strâns 20.000 de semnături pentru candidatura la Parlament, însă după noile reglementări, a adus doar 9.000 de semnături, în condiţiile în care avea nevoie de doar 2.300.

Deşi toată lumea se aştepta ca Timiş să fie autosuspendat din PNL, după ce partidul a decis ca Mariana Cîmpeanu să-i reprezinte pe liberali la alegerile petru Colegiul Haţeg, edilul şef a aruncat bomba. „De o lună, nu mai am calitatea de membru al PNL. Nu mi-am plătit cotizaţia la partid de şase luni, iar acum, cu acţiunea de reînscriere a membrilor, s-a văzut acest lucru. În PNL s-a făcut totul pentru eliminarea mea (n.r.-din cursa electorală). Iată că n-au reuşit. În evidenţele PNL este vraişte, se ştie din primăvară. S-a început o acţiune de reînscriere (n.r. -a membrilor), care, din păcate, nu s-a finalizat. În condiţiile astea, eu sunt considerat independent, pentru că nu mai am calitatea de membru al PNL“, a afirmat Nicolae Timiş. El a arătat că, în aceste condiţii, nu-şi pierde nici mandatul de primar al oraşului Haţeg.

Nicolae Timiş a mai spus că în cazul în care va câştiga alegerile parţiale din Colegiul 3 va milita pentru ca localităţile din zonă să beneficieze de proiecte cu finanţare nerambursabilă, în vederea dezvoltării infrastructurii de apă, canalizare şi drumuri. „Sunt în administraţie din 1992 şi cred că ştiu toate problemele locuitorilor din Colegiu. Îi cunosc şi pe primari şi-i pot ajuta cum se poate mai bine. Cred că sunt omul potrivit pentru această demnitate, de parlamentar“, a adăugat Timiş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura