Thomas Bach va fi reales la conducerea Comitetului internaţional Olimpic

Astăzi va debuta cea de-a 137-a sesiune a CIO care se va prelungi până vineri, dar în deschiderea sesiunii Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va organiza un vot telematic în rândul membrilor săi, pentru realegerea lui Thomas Bach în funcţia de preşedinte al acestei organizaţii, o procedură fără posibile surprize, în condiţiile în care avocatul german este singurul candidat.
Thomas Bach, în vârstă de 67 ani, a fost ales preşedinte al CIO la Buenos Aires, în 2013 pentru un mandat de opt ani şi, con­form Cartei Olimpice, el poate opta pentru un al doilea mandat, dar de doar de patru ani, deci va rămâne în fruntea mişcării olimpice mondiale până în 2025.
Preşedintele CIO va confirma la această se­siune că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc, deşi în condiţii nemaivăzute până a­cum. Unele dintre aceste condiţii ar putea fi lipsa publicului venit din străinătate şi limi­tarea numărului spectatorilor prezenţi pe stadioane, decizii care urmează să fie luate în săptămânile următoare şi despre care se aşteaptă un anunţ din partea comitetului de organizare, mâine, în cadrul Sesiunii CIO.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare