RUGBY. Naţionala României joacă sâmbătă la Lisabona

9 martie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Selecţionerul englez al echipei naţionale de rugby a României, Andy Robinson, a convocat un lot de 34 de jucători pentru meciul pe care România îl are cu Portugalia, programat sâm­bătă 13 martie, în deplasare.
Faţă de precedentul meci cel cu Rusia, de la Soci, lotul a suferit trei modificări. Astfel, a fost cooptat Alexandru Ţiglă (CSM Ştiinţa Baia Mare) şi s-a renunţat la Marius Antonescu şi Alexandru Ţăruş, care au revenit la echipele lor de club.
De asemenea, Johan van Heerden a revenit în antrenamente, după o accidentare uşoară suferită săptămâna trecută. Pe de altă parte, Tangimana Fonovai este în continuare acci­den­tat. Astfel, în lotul care se pregăteşte în pre­zent la CSN Snagov sunt 34 de jucători, din­tre care 20 de înaintaşi şi 14 jucători de trei­sferturi.
Meciul va începe la ora 15.00 (Ora Ro­mâ­niei) în etapa a doua a Rugby Europe Cham­pion­ship 2021, informează site-ul oficial al Fe­deraţiei Române de Rugby. Partida se dispută pe Jamor Sports Complex din Lisabona.
Competiţia contează pentru calificarea la Cupa Mondială 2023 din Franţa. Conform re­gu­lamentului, primele două echipe din grupă se califică direct la turneul final, iar ocupanta locului trei va disputa un baraj.
România a pierdut pe 6 martie prima sa par­tidă în cadrul noii ediţii a REC în faţa Rusiei, scor 13-18. În următoarele partide din Rugby Europe Championship, România va întâlni Spania (20 martie, acasă), Georgia (27-28 martie, în deplasare) şi Belgia/Olanda (3-4 iulie, acasă).
Selecţionerul Andy Robinson a catalogat în­frângerea cu Rusia din prima etapă drept „de­za­măgitoare”, dar a precizat că în momentul de faţă lucrul cel mai important este ca ju­cătorii să se recupereze cât mai bine şi să fie pregătiţi pentru întâlnirea cu Portugalia.
„Este un început greu de competiţie, cu pri­me­le două meciuri disputate în deplasare. Re­zultatul partidei cu Rusia este dezamăgitor, am început bine, am reuşit acel eseu, după care am greşit foarte mult, am fost penalizaţi şi această lipsă de disciplină ne-a costat. Ţi­nând cont de faptul că jucătorii nu au mai avut meciuri de multă vreme, atitudinea lor a fost foarte bună şi cred că toată lumea din Ro­mânia va spune că practic am ratat o şansă cu acest meci pentru că am avut momente în care am fi putut câştiga, însă greşelile comise şi lipsa de disciplină ne-au costat.
Acumularea punctelor este vitală în timpul acestei campanii de calificare, însă cel mai im­portant în acest moment este să ne re­cu­perăm cât mai bine şi să fim pregătiţi să ju­căm cu Portugalia”, a afirmat Andy Robinson.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FOTBAL. România- Macedonia de Nord se joacă pe Arena Naţională

Întâlnirea de fotbal dintre echipele na­ţio­nale ale României şi Macedoniei de Nord, din cadrul preliminariilor Cupei Mon­diale din 2022, programată...

Sesiune a proiectului european ”Un Mediu Sigur pentru Copii in Sport” la Deva

Recent la Deva, în organizarea Fundației Terre des hommes România,  s-a desfășurat pe parcursul a două zile o importantă sesiune de...

Restructurarea obligațiilor bugetare

În completarea pct.3 din materialul publicat în data de 25 noiembrie 2020, în cele ce urmează prezentăm măsurile de restructurare...

Închide