Testări gratuite de Ziua Mondială a Inimii

Aproape 4.000 de persoane au fost testate în acest weekend, în Galeriile Real din toată ţara, cu ocazia “Zilei Mondiale a Inimii”.
Mai exact, 3.996 persoane şi-au măsurat în acest weekend tensiunea şi indicele de masă corporală în Galeria Real, într-un proiect realizat în parteneriat cu Sensiblu şi Real Hypermarket, cu ocazia Zilei Inimii. Dintre cei testaţi, 31 la sută au hipertensiune şi 28 la sută sunt supraponderali sau obezi. Persoanele testate au primit fişe individuale cu valorile aflate, dar şi cu parametrii normali. Testările s-au efectuat în Bucureşti şi în marile oraşe ale ţării: Arad, Bacău, Craiova, Cluj, Deva, Baia Mare, Satu Mare, Târgu Mureş, Braşov, Oradea, Galaţi, Sibiu, Ploieşti, Piteşti, Suceava şi Constanţa.
În Deva, la Galeriile Real, din cadrul hypermarketului  cu acelaşi nume, s-au testat 177 de persoane. Dintre acestea, s-a descoperit că 25 sunt supraponderale şi 41 au fost găsite cu tensiune mare. Prin urmare, 37 la sută din cei testaţi prezintă un risc mare de dezvoltare a unei boli cardiovasculare.
Reamintim că Ziua Inimii este un eveniment marcat internaţional în ultima duminică din septembrie, prin campanii de educare şi testare a populaţiei. România ocupa locul 3 în lume în ceea ce priveşte decesul din cauza bolilor cardiovasculare, 62 la sută dintre români mor din cauza bolilor de inimă. Federaţia Mondială a Inimii recomandă în acest an o dietă sănătoasă, săracă în grăsimi saturate şi sare, dar bogată în fructe şi legume.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.