Teo, de „pe sticlă”, în Parlament

27 aprilie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Editorial

Am trăit să o văd şi pe asta! Teo, simpatica Teo Trandafir, încă de ajuns de cunoscuta moderatoare a talk-show-urilor de la ProTV, a devenit parlamentar.
Eram chiar curios, după ce am aflat cine candidează pe locul rămas vacant din Colegiul 19 al Capitalei, să văd cine va câştiga dintre cele două femei. Normal ar fi fost, după cum stăteau lucrurile în sectorul respectiv – în care primăria este condusă de un conservator, mediatizatul Popescu-Piedone, iar candidata conservatoare era susţinută de trei partide, PSD, PC şi PNL – ca Liliana Mincă să câştige alegerile fără probleme. Dar alegerile le-a câştigat Teo. Mai corect spus, Teodora Virginia Trandafir. Şi chiar la o diferenţă confortabilă, de peste opt procente. Este drept că prezenţa la vot a fost foarte scăzută, din cei peste 103.000 de alegători înscrişi în listele electorale, doar 15.319 prezentându-se la urne. Ca urmare, domnişoara Teo a ajuns parlamentar, cu 8.154 de voturi obţinute.
Aşa fiind legea, n-avem ce comenta la acest capitol. Nu vom comenta nici vizavi de acuzele aduse PDL de conservatori şi social-democraţi, că au cumpărat voturile pentru reprezentanta lor. În schimb, vom încerca să desluşim pe baza căror criterii au decis cei peste opt mii de alegători să-i dea votul lui Teo. Din punctul de vedere al sussemnatului, au funcţionat două criterii: simpatia faţă de realizatoarea TV, mult mai cunoscută publicului decât contracandidata ei, practic o necunoscută până când şi-a depus candidatura, şi mai buna mobilizare a membrilor şi simpatizanţilor PDL în susţinerea candidatului lor. Nu ştiu care dintre aceste criterii a avut o pondere mai mare în câştigarea alegerilor de către Teo. Probabil, amândouă, în egală măsură. Ceea ce dovedeşte că democrat-liberalii au fost mai inspiraţi atunci când au decis s-o lanseze pe Teo Trandafir în lupta electorală cu reprezentanta conservatorilor.
Bine, bine, ar putea întreba niscaiva cititori, au fost mai inspiraţi, în ideea câştigării alegerilor, dar ce va face domnişoara Teo în Parlament? Talk-show-uri? Deoarece nu credem că ea se pricepe la politică şi la problemele importante pe care trebuie să le aibă în atenţie un parlamentar. Aşa o fi, le răspund de pe acum celor predispuşi la o asemenea întrebare, dar ca Teo – sau chiar mai slabi decât ea din punct de vedere al inteligenţei, al nivelului de cultură generală şi al capacităţii de a dialoga şi interrelaţiona cu oamenii – mai sunt destui în Parlamentul României. Aşa că din acest punct de vedere, sunt sigur că Teo se va descurca, nu se va face de ruşine.
În concluzie, pentru sussemnatul, surpriza n-a constituit-o gestul democrat-liberalilor de a o nominaliza pe Teo drept candidata lor la alegerile parţiale de duminică, nici că ea le-a câştigat, ci decizia ei de a intra în lumea politică. Probabil şi faptul că în ultima vreme, Teo Trandafir n-a mai avut nici un angajament în televiziune, ea dispărând cam de mult timp de „pe sticlă”, a determinat-o să facă acest pas spre politică, mai ales că a intrat pe uşa din faţă, direct în Parlament.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Johann spune:

    Pe vremuri circula un banc :cica doi spermatozoizi “eliberati” de reprezentantul unei minoritati sexuale atipice (ca sa ma exprim elegant),striga fericiti: “Uraaaa! Am intrat in c** !” Cam asa se poate manifesta si Teo.Ce-o sa faca in Parlament ? Ce se pricepe mai bine.Circ.Pentru ca Parlamentul Romaniei nu e nici macar un modest talk-show,e bilci curat.Tirgul de la Mosi ridicat la rang institutional.Le mai lipseste caruselul,desi metaforic vorbind il au si pe acela luind in seama frenezia cu care se “invirtesc”pe la cit mai multe partide,calcindu-si principiile si demnitatea in picioare.Dac-o au.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Hunedorenii divorţează pe bandă rulantă

De la începutul anului 2010, până în prezent, aproape 600 de familii din judeţul Hunedoara au hotărât, din diferite motive,...

Mozart…? Nein! Scandal… în puii mei! (II)

Din moment ce forumul suprem al mass-media electronice, CNA, sesizează starea culturii la televizor, ar fi normal să vină şi...

Al doilea deponeu ecologic va fi amplasat la Călan

Conferinţa convocată astăzi potrivit statutului îşi propune în primul rând, analiza rezultatelor exerciţiului financiar al anului 2009 şi stabilirea modului...

Închide