EvenimentFlash

Hunedorenii divorţează pe bandă rulantă

Livia Botici

De la începutul anului 2010, până în prezent, aproape 600 de familii din judeţul Hunedoara au hotărât, din diferite motive, că traiul în doi nu mai are nici un rost. Psihologii susţin că pe primul loc, ca motiv de despărţire, se află starea financiară proastă a cuplurilor.

Petroşani, pe primul loc

Potrivit datelor primite de la judecătoriile hunedorene, în primele luni ale acestui an, aproape 600 de familii au decis că nu mai trebuie să-i lege actul de căsătorie. La Judecătoria Deva, instanţele au înregistrat 120 de cereri de divorţ, iar pe rolul instanţei din Hunedoara, au fost înscrise alte 100 de astfel de solicitări. Cele mai multe cereri de divorţ au fost înregistrate de magistraţii de la Judecătoria Petroşani, 189. Cei mai statornici par să fie, dacă ne luăm după numărul de despărţiri oficiale, brădenii, orăştienii şi haţeganii.

Sărăcia, motiv de despărţire

Potrivit specialiştilor, cauzele pentru care doi oameni, despre care se presupune că s-au căsătorit din dragoste, divorţează, sunt multe şi foarte diferite. Pe primul plan, însă, se află sărăcia. „Văd că, şi în statistica dumneavoastră, se arată că în partea aceea din Valea Jiului sunt cele mai multe divorţuri. Asta, din cauză că, acea zonă este una dintre cele mai sărace din judeţ. Sărăcia este primul factor care face ca traiul în doi să devină insuportabil. Faptul că lipsa banilor duce la certuri şi nenumărate neînţelegeri poate cauza foarte uşor o ruptură în familii. De asemenea, o altă situaţie întâlnită foarte des este aceea în care femeile intentează divorţ din cauza violenţei conjugale la care sunt supuse zilnic. Dar această situaţie poate fi un rezultat tot al sărăciei, pentru că aceste femei sunt de cele mai multe ori sărace şi lipsite de educaţie”, declară pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, psihologul Adriana Ciurdea. În contrapondere, de la începutul anului, au fost oficiate 400 de căsătorii, mult mai puţine decât în anii precedenţi. „Dacă ar fi să facem o comparaţie cu anii trecuţi, ofiţerii de stare civilă oficiau într-o sâmbătă câte 40 de căsătorii. Asta înseamnă aproximativ 160 de căsătorii pe lună. În acest an, se oficiază doar 100 de căsătorii într-o lună, deci, se constată o scădere considerabilă”, spune Carmen Nicoriciu, directorul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura