Sport

Tenisul, doar pentru bani

Tenisul actual este o afacere, iar ju­că­toa­rele din România ar fi pierdut bani dacă mer­geau la Jocurile Olimpice. Drept dovadă, în perioada în care se desfăşoară competiţia sportivă supremă, Cîrstea (45 WTA), Ţig (63 WTA) şi Begu (79 WTA) s-au înscris la mai multe turnee WTA, ce oferă premii pentru simpla prezenţă pe tabloul principal.
În turneul de tenis olimpic vor evolua foarte multe jucătoare din Top 10 WTA, iar Sorana Cîrstea, Patricia Ţig sau Irina Begu nu ar fi emis pretenţii la o medalie şi nici nu puteau culege recompensele financiare aferente. În aceste condiţii, jucătoarele noastre au gândit pragmatic, chiar cu riscul ca strategia lor să fie blamată.
Astfel, Cîrstea şi Ţig se află pe lista jucă­toa­relor la turneul WTA 250 de la Palermo (Italia, 19 – 25 iulie), în timp ce Begu va juca la tur­neul WTA 250 de la Gdynia (Polonia, 19 – 25 iulie). Doar pentru prezenţa pe tabloul prin­ci­pal la aceste competiţii, jucătoarele primesc apro­ximativ 3.000 de euro, finalistele sunt re­compensate cu câte 13.000 de euro, iar cam­pioana pleacă acasă cu 23.548 de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.