Sport

TENIS DE CÂMP – US OPEN. Zverev s-a retras, Djokovic mai așteaptă

Tenismanul german Alexander Zverev (foto), numărul 2 mondial, ne­re­făcut după o accidentare la gleznă, nu va participa la US Open (29 august-11 septembrie), au anun­ţat organizatorii.
Zverev s-a accidentat în semifinale la Roland Garros la începutul lui iunie în meciul cu Rafael Nadal. La o în­toarcere, glezna dreaptă a lui Zverev s-a răsucit complet, iar jucătorul a părăsit terenul de joc în scaun cu rotile, revenind câteva minute mai târ­ziu în cârje pentru a-şi oficializa abandonul la scorul de 7-6 (10/8), 6-6 pentru spaniol. Germanul în vârstă de 25 de ani, campion olimpic anul tre­cut la Tokyo, a avut nevoie de ope­raţie. El a lipsit de la Wimbledon (27 iunie – 10 iulie) după ce avusese 27 de participări consecutive la un turneu de Mare Şlem începând din 2015.
Sârbul Novak Djokovic, acum locul 6 ATP, finalist anul trecut la US Open, care nu a putut juca în ianuarie la Australian Open, încă nu ştie dacă va putea disputa turneul de la New York, deoarece nu s-a vaccinat împotriva Covid.