Actualitate

Cum ar putea să arate singurul Aquapark din Cluj-Napoca, în valoare de peste 40 de milioane de euro

Cluj-Napoca va avea, în cele din urmă, aquapark, în zona ștrandului Sun din cartierul Grigorescu, pe o suprafață de 5,5 hectare.Primarul Emil Boc a anunțat, în ședința extraordinară a Consiliului Local Cluj, că primăria va amenaja un aquapark în zona ștrandului Sun/ Cora, pe o suprafață de teren de 5,5 ha. În proprietatea Primăriei se află deja 1,5 hectare de teren, restul suprafeței fiind dobândită prin câștigarea unor procese de către Primărie.

Merg în Bihor
„E nevoie de demararea studiilor de fundamentare, fezabilitate de realizare a aquapark-ului prin con­ce­siune de lucrări publice. Ne vom consulta cum trebuie să arate aqua­park-ul, acum facem abia primul pas”, a mai spus Boc. Mai multe locații au fost luate în calcul în ultimii ani de către municipalitate pentru construirea aquapark-ului la Cluj-Napoca, însă fără rezultate. Anul trecut, primarul Emil Boc a dezvăluit că două locații noi vor fi analizate, dintre care una este „surpriză”, însă o decizie va fi luată doar după ce toate aspectele vor fi luate în considerare și părerile tu­turor vor fi ascultate. Pentru con­stru­irea unui aquapark ar fi nevoie de un teren de circa 100.000 metri pătrați, iar investiția s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro, ur­mând a fi făcută printr-un parte­ne­riat public-privat. În lipsa unor fa­cilități de tip aquapark, mulți clujeni își petrec mai ales zilele de week­end călduroase la parcurile te­matice din județul Bihor.

„King Cobra”, în centrul atenției
Potrivit documentațiilor preli­mi­nare, viitorul aquapark ar urma să aibă numeroase variante de pe­tre­cere a timpului liber, iubitorii de apă, soare și aer curat vor avea la dis­poziție opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de per­soane pe oră, bazine de rela­xare, pool bar, un loc de joacă și o pis­cină pentru copii, locuri de odih­nă cu șezlonguri sau hamace, resta­u­rante și terase. „Vedeta” Aqua Park-ului va fi toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 metri și o capacitate de 480 de utilizatori pe oră. Vizitatorii Aqua Park-ului vor avea de asemenea la dispoziție o parcare cu peste 1.200 de locuri.