Sport

TENIS DE CÂMP. Ucraineanca Svitolina, victorie clară asupra rusoaicei Potapova

Jucătoarea de tenis Elina Svitolina-Monfils a jucat meciul cu rusoaica Anastasia Potapova (locul 81 WTA), din primul tur de la turneul de la Monterrey. Ea a câştigat cu scorul de 6-2, 6-2, după 64 de minute şi a anunţat că va dona banii armatei ucrainene.

Inițial, nu a vrut să joace
„A fost un meci special din cauza a ceea ce întâmplă acum în Ucraina, este terifiant. Au trecut şase zile şi toţi jucătorii ucraineni de tenis şi ucrainenii care sunt acolo, am fost cu adevărat îngroziţi de ceea ce se întâmplă”, a spus ea după meci.
„Joc aici nu doar pentru mine, joc pentru ţara mea, joc pentru ajutorul armatei ucrainene şi al oamenilor care au nevoie. Fiecare victorie pe care o voi obţine va fi foarte specială. Cred că este misiunea mea să unesc comunitatea noastră de tenis pentru a fi alături de Ucraina, deoarece ce se întâmplă este îngrozitor”, a menţionat numărul 15 mondial.
Svitolina a jucat în echipamentul galben-albastru cu care a evoluat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, când a obţinut medalia de bronz.
Iniţial, ea nu a dorit să joace meciul cu sportiva din Rusia, afirmând că aşteaptă o reacţie clară din oartea WTA, ATP şi ITF cu privire la prezenţa jucătorilor ruşi în circuit.
În turul următor, Svitolina va evolua contra sportivei din Bulgaria, Viktoria Tomova.
Svitolina a câştigat turneul de la Monterrey în 2020.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura