Sport

TENIS DE CÂMP. Serena Williams anunță că vine vremea să se retragă

Serena Williams (foto) (40 ani), fost lider WTA ajunsă în prezent pe locul 407, a declarat că nu­mă­ră­toarea inversă în ceea ce priveşte re­tragerea sa din activitatea compe­ti­ţio­nală a început. Williams a făcut anun­ţul atât pe contul său de Instagram cât şi într-un interviu acor­dat presei.

Luminița de la capătul tunelului
„Vine un moment în viaţă când trebuie să te decizi să mergi pe un nou drum. Este întotdeauna un moment dificil când iubeşti atât de mult ceea ce faci şi, Doamne, iubesc tenisul. Dar acum numărătoarea inversă a în­ce­put”, a spus americanca, deţinătoare a 23 de titluri de Mare Şlem, adăugând că vrea să „se concentreze pe rolul ei de mamă, pe obiectivele sale în plan spiritual pentru a descoperi o Serena nouă, dar la fel de incitantă”.
Serena Williams a debutat cu o victorie la turneul WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari, 6-3, 6-4 cu spa­niola Nuria Parrizas Diaz (57 WTA) după aproape două ore de joc.
„Presupun că este o luminiţă la capătul tunelului şi mă apropii de ea. Îmi doresc foarte mult să ajung la lumină. Iubesc să joc, este grozav, dar nu o voi putea face pentru mult timp”, a declarat Serena Williams. Williams a obţinut prima sa victorie din data de 4 iunie 2021, când se impunea în turul al treilea la Roland Garros.