Sport

TENIS DE CÂMP. Se bat pentru calificarea în Cupa Davis

Începând de astăzi, echipa națională masculină de tenis de câmp a României joacă la Marbella, în Spania, în barajul pentru calificarea la turneul final al Cupei Davis, contra echipei țării gazdă.

Galerie de români
Din echipa României fac parte Marius Copil, Nicolae Frunză, Ştefan Paloşi, Gabi Adrian Boitan şi Horia Tecău. Gabriel Trifu este căpitanul nejucător, iar antrenor este Andrei Mlendea.
Câştigătoarea confruntării dintre Spania şi România se va califica în faza finală a Cupei Davis din 2022, care se va desfăşura după un nou format cu 16 echipe, repar­tizate în patru grupe, cu patru sedii diferite.
Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.
Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu (foto), a afirmat că jucătorii români vor lupta pentru calificarea în Grupa Mondială, chiar dacă sunt conşti­enţi că Spania este un adversar mai pu­ternic.
„Ne-am pregătit bine, am avut condiţii destul de bune, deşi a fost puţin frig şi ploaie în primele zile. Ştiu că avem un meci foarte dificil, dar am venit aici să ne apărăm şansa şi să luptăm pentru locul nostru în Grupa Mondială. Băieţii sunt foarte co­nec­taţi, poate chiar un pic prea mult, am în­cer­cat să-i fac să se simtă mai bine, să lucreze cu spor cu zâmbetul pe buze „, a afirmat Trifu.
Referitor la suporterii români care ar putea asista la barajul de calificare la turneul final, Trifu a spus că şi-ar dori ca aceştia să fie într-un număr cât mai mare, pentru a-i încuraja pe jucători.
„Ne-am bucura enorm să avem suporteri români în tribune. Cu cât mai mulţi cu atât mai bine pentru noi. Şi sper să fie o galerie de români cât mai numeroasă, dar cred că vom fi în inferioritate numerică orice ar fi. Noi trebuie să fim cât mai uniţi, să ne facem treaba pe teren şi să câştigăm acest meci”, a mai spus căpitanul nejucător al României.
Meciurile vor avea loc pe zgură şi vor fi găzduite de baza sportivă „Puente Romano Hotel Tennis Club” din Marbella.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura