Actualitate

I-au confiscate iahtul de 600 de milioane de dolari!

Un iaht (foto) în valoare de 600 de milioane de dolari aparţinându-i oligarhului rus Alişer Usmanov a fost confiscat de autorităţile germane în portul Hamburg.

De construcție germană
Iahtul Dilbar se afla în şantierul companiei de construcţii navale Blohm+Voss pentru lu­crări de reamenajare. Usmanov a cumpărat vasul de lux în 2016, cu 600 de milioane de dolari, de la constructorul german Lurssen, care a construit iahtul în mai mult de 52 de luni. Iahtul de 15.917 tone are în mod normal un echipaj de 96 de persoane. Vasul are cea mai mare piscină instalată vreodată pe un iaht, două locuri amenajate pentru ateriza­rea elicopterelor, o saună, un salon de înfru­mu­seţare şi o sală de sport, precum şi 12 apartamente pentru eventualii oaspeţi.
Marţi, Usmanov a comentat despre sanc­ţiunile UE impuse lui, într-o declaraţie adre­sată Federaţiei Internaţionale de Scrimă, unde a anunţat, de asemenea, că se va retra­ge din funcţia de preşedinte al organizaţiei.
„Cred că o astfel de decizie este ne­dreaptă, iar motivele folosite pentru a jus­tifica sancţiunile sunt un set de acuzaţii false şi defăimătoare care îmi afectează onoarea, demnitatea şi reputaţia în afaceri”, a scris el. „Voi folosi toate mijloacele legale pentru a-mi proteja onoarea şi reputaţia”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura