Sport

TENIS DE CÂMP. Cupa Davis… prea grea pentru tenismenii români

La turneul final al „Cupei Davis” din acest an au luat startul 16 selecționate, competiția derulându-se în două faze: prima între 13-18 septembrie (la Bologna, Glasgow, Hamburg și Valencia), iar a doua va fi între 22 și 27 noiembrie (la Málaga).

Eliminată de Spania
Grupa A s-a desfășurat la Bologna, între Italia, Argentina, Croația și Suedia. Din grupa B, cea de la Valencia, au făcut parte: Spania, Coreea de Sud, Serbia și Canada. Grupa C, de la Hamburg, a fost alcătuită din: Franța, Germania, Australia și Belgia. În grupa D, de la Glasgow, s-au întrecut: SUA, Marea Britanie, Kazakhstan și Olanda. Iată rezultatele înregistrate în penul­timele întâlniri: Franța – Belgia 2-1 (în grupa C), Croația – Argentina 3-0 (în grupa A), SUA – Olanda 1-2 (în grupa D) și Canada – Serbia 1-2 (în grupa B). În ultimele meciuri programate în gru­pe: Germania – Australia 2-1 (în grupa C), Marea Britanie – Kazakhstan 2-1 (în grupa D), Italia – Suedia 2-1 (în grupa A) și Spania – Coreea de Sud
3-0 (în grupa B).
Primele două clasate s-au calificat în sferturile de finală: Italia (cu Fabio Fognini și Simone Bolelli în foto ) și Croația – din grupa A, Spania și Canada – din grupa B, Germania și Australia – din grupa C, Olanda și SUA – din grupa D. Sferturile de finală se vor desfășura la Málaga, între 22 și 27 noiembrie, după următorul țintar: Italia – SUA, Germania – Canada, Australia – Olanda și Croația – Spania. România a fost eliminată la baraj de Spania, cu 1-3. Partida a avut loc în perioada 4-5 martie, la Puente Romano Club de Tenis din Marbella, pe zgură. Naționala noastră mas­cu­lină a întâlnit apoi Slovacia la Bratislava, în zilele de 16 și 17 septembrie, în Grupa Mondială I, pierzând tot cu 1-3 și ratând astfel prezența de anul viitor în calificările pentru turneul final al „Cupei Davis”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura