Sport

TENIS DE CÂMP. Calificare în semifinalele de la Linz pentru Simona Halep

Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat, la mare luptă, în semifinalele turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 de euro, după ce a învins-o pe italianca Jasmine Paolini, cu 4-6, 7-5, 6-0.

A echilibrat jocul
Halep (30 ani, 22 WTA) a reuşit să câştige, după o luptă de două ore şi 13 minute, un meci care părea pierdut la un moment dat.
Fostul lider mondial a început foarte slab meciul şi a câştigat doar două puncte în primele trei ghemuri. La 3-0 pentru Paolini, Halep a început să îşi găsească reperele, a recuperat break-ul şi s-a apropiat la un singur ghem (4-5), dar şi-a pierdut imediat serviciul şi setul (4-6).
Debutul setului doi a fost asemănător, Halep pierzând trei ghemuri la rând deşi a început cu break, din cauza lipsei de mobilitate şi a impreciziei româncei. Paolini (25 ani, 51 WTA), cap de serie numărul şapte, nu a mai putut să menţină nivelul, în timp ce Halep a jucat tot mai bine reuşind să echilibreze jocul (3-3, 4-4, 5-5). Halep a pierdut un singur punct în ultimele trei ghemuri ale setului, câştigat cu 7-5.
Halep şi-a adjudecat decisivul cu un sec 6-0, însă nu a fost deloc facil, Paolini luptând pentru fiecare minge.Jucătoarea noastră a încheiat cu 3 aşi şi 4 duble greşeli, şi un procentaj de 69,5 la sută la punctele reuşite cu primul serviciu. Paolini a avut 3 aşi şi 3 duble greşeli, procentajul la punctele făcute cu primul serviciu fiind de doar 55 la sută.Halep a câştigat singurul său meci anterior cu Jasmine Paolini (25 ani, 51 WTA), cu 6-3, 6-4, anul trecut, în turul al doilea la Roma.
Simona şi-a asigurat un cec de 8.145 de euro şi 110 puncte WTA. În semifinale, Halep o va înfrunta pe învingătoarea dintre românca Jaqueline Cristian şi Veronika Kudermetova (Rusia), a patra favorită.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.