Politica si administratie

S-a făcut dreptate!

A fost promulgată legea prin care clă­dirile abandonate ale școlilor pot fi fo­losite în alte scopuri, fără să se mai aș­tepte după un aviz de la minister.
„Am reușit! Legea privind școlile aban­do­nate a fost promulgată!
Cele aproximativ . de imobile șco­lare lăsate în paragină vor putea fi re­vi­talizate de către autorităţile locale printr-o hotărâre de consiliu local, dacă școlile au fost închise de cel puțin 3 ani. Co­mu­ni­tăţile vor putea dezbate şi vor decide sin­gu­re ce se întâmplă în localitatea lor, fără blo­caje de la distanţă! Se pot deschide cen­tre pentru vârstnici, centre de zi pentru persoane vulnerabile, cabinete medicale, centre turistice sau orice altceva este ne­ce­sar, iar primăriile vor putea accesa inclu­siv fonduri europene pentru aceste investiții.
Cum era până acum? Autoritățile locale așteptau ani întregi după un aviz de la Minis­terul Educației, care de multe ori nici nu venea. În tot acest timp, clădirile res­pective puneau comunitatea în pericol.
Spor la treabă! Mingea este în terenul con­siliilor locale, cum s-ar spune”, a anun­țat deputatul PSD de Hunedoara Natalia Intotero. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura