FlashPolitica si administratie

Telegondola din Straja prinde contur

Maximilian Gânju

Instalaţia modernă de transport pe cablu din Straja va fi gata de funcţionare până la inaugurarea acestui sezon de schi. Constructorul lucrează de zor, iar cabanierii îşi freacă mâinile de bucurie. Ar trebui să fie un sezon bun, dacă şi natura va ţine cu ei.

Lucrările sunt avansate
Telegondola din Straja prinde contur, iar lucrările de montare a noii instalaţii de transport pe cablu sunt avansate şi primarul municipiului Lupeni este sigur că instalaţia va fi gata de funcţionare la deschiderea sezonului de schi 2012-2013. Pilonii instalaţiei de transport pe cablu au fost montaţi, iar în Straja, au ajuns şi cabinele. „Mai e puţin şi, după ce montează firul de transport, vor fi montate şi gondolele. Acestea au ajuns la staţia de îmbarcare şi vor fi puse sus în perioada următoare. Avem asigurări de la constructor că în luna octombrie, totul va fi gata”, a declarat Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni. Telegondola face parte din proiectul de Modernizare a Staţiunii Straja, un proiect de peste 200 de milioane de lei. Va avea 46 de cabine cu câte opt locuri, iar în proiectul general, este cuprinsă construcţia a trei telescaune, unul de şase locuri şi două de patru locuri. Vor fi modernizate şase pârtii, se vor face construcţii pentru sedii de Salvamont ori Jandarmerie.

Pârtie sub instalaţia de transport
De asemenea, este prevăzut să se schieze şi sub telegondolă şi astfel, să i se mărească profitabilitatea. Staţiunea Straja este una dintre cele mai căutate la nivel naţional în acest moment de către pasionaţii sporturilor de iarnă, datorită calităţii foarte bune a pârtiilor, unele dintre ele, prevăzute cu nocturnă. Proiectul implementat de ministerul de resort nu este însă de ajuns pentru a atrage şi mai mulţi schiori în Staţiunea Straja-Lupeni. Chiar dacă deţine recordul la nivelul Văii Jiului şi a fost printre primele trei staţiuni din ţară la acest capitol, în Straja fiind înregistraţi şi câte 5.000 de turişti în weekend, staţiunea poate primi cu mult mai mulţi schiori.
Staţiunea turistică Straja  este situată la o altitudine de 1.445 de metri, în inima Munţilor Vâlcan şi are amenajate şapte pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Patru dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, astfel că pot fi folosite de pasionaţii sporturilor albe până târziu în noapte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura