Sport

Start cu derbi hunedorean în C5

Ciprian Marinuţ

Ultimele două echipe divizionare ale judeţului nostru, FC Hunedoara şi Jiul Petroşani, se vor întâlni în etapa de debut a noului sezon al Ligii a III-a, seria a 5-a, a stabilit FRF la finalul săptămânii, când s-a efectuat tragerea la sorţi a turului de campionat. Tradiţionalul derbi între urmaşele mai glorioaselor Corvinul şi Jiul se va disputa pe Stadionul „Michael Klein”, din Hunedoara, vineri, 31 august.

Nemulţumiri ignorate
Singurele echipe hunedorene care supravieţuiesc crizei economice vor începe noul sezon într-o serie care nu le convine. FC Hunedoara şi Jiul Petroşani vor avea costuri mai mari cu transportul, din cauza distanţelor mai mari faţă de echipele din judeţele Cluj şi Satu Mare, vârâte de FRF în seria a V-a, decât faţă de cele din Timiş şi Arad, care au fost în serie în sezonul precedent. Federaţia a ignorat nemulţumirile transmise de majoritatea echipelor şi a păstrat componenţa seriilor, anunţată acum două săptămâni. „Speranţele noastre de redistribuire a echipelor pe serii şi revenirea într-o grupă cu echipele din Arad şi Timiş au fost înşelate şi suntem obligaţi să acceptăm costuri mai mari cu deplasarea. Dincolo de cheltuieli, fotbalul e tot fotbal, iar noi vom încerca să câştigăm fiecare meci pe care-l vom disputa, indiferent de adversar”, a spus Marius Opric, antrenorul de la FC Hunedoara.
Totuşi, pentru ca startul să fie unul mai puţin enervant, sorţii au decis ca în meciul din prima etapă, FC Hunedoara şi Jiul să fie faţă în faţă, pe Stadionul „Michael Klein”, din Hunedoara, vineri, 31 august. Prin urmare negru-albaştrii vor avea costuri zero cu transportul, iar gruparea alb-negrilor va efectua cea mai scurtă deplasare a noului campionat. „Meciul cu Jiul este unul ca oricare altul. Putem considera totuşi că avem un mic avantaj din faptul că jucăm cu Jiul, echipă pe care o cunoaştem, decât cu o formaţie nouă pentru seria noastră”, a spus Marius Opric. Programul complet al primei etape este următorul: Unirea Dej – Seso Câmpia Turzii; Şoimii Pâncota – Sănătatea Cluj; Plimob Sighetu Marmaţiei – FC Zalău; FC Hunedoara – Jiul Petroşani; Europa Alba Iulia – Olimpia Satu Mare; Unirea Floreşti – Naţional Sebiş; Tricolorul Alparea va sta.
Seria este formată dintr-un număr impar de echipe, astfel că în fiecare etapă, câte o formaţie va sta. FC Hunedoara va avea pauză forţată în runda a II-a pe 7 septembrie, iar Jiul va sta în etapa a VIII-a, programată pentru 19 octombrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura