Comunitate

Telegondola de la Vulcan a intrat în probe

Carmen Cosman

Telegondola din Vulcan, care va face legătura cu Staţiunea Pasul Vâlcan, mai are puţin de aşteptat până va fi dată în folosinţă. Constructorul a început deja probele tehnice, iar în această săptămână, personalul angajat va fi pregătit profesional.

„Au început probele la telegondolă. S-a dat drumul la curentul electric la toată aparatura, are loc verificarea şi punerea în funcţiune a tuturor instalaţiilor. Urmează să vină specialiştii şi să pregătească personalul angajat”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Iniţial, se intenţiona ca telegondola din Vulcan să funcţioneze până de Crăciun, aşa încât turiştii să poată ajunge în Staţiunea Pasul Vâlcan cu un mijloc modern de transport, dar acest lucru nu s-a reuşit, iar instalaţia va fi pusă în funcţiune în această lună. Între timp, autorităţile s-au ocupat de angajarea personalului care urmează să lucreze în acest domeniu, iar cei doi specialişti care coordonează activitatea au fost calificaţi, la Buşteni, pe banii constructorului. De asemenea, cei 10 angajaţi care vor deservi telegondola vor fi instruiţi tot de către firma Acomin, pe cheltuiala sa. Proiectul de amenajare a domeniului schiabil în pasul Vâlcan va continua şi în acest an, cu amenajarea pârtiilor, dar şi cu construcţia unei noi telegondole, care să lege Staţiunea Pasul Vâlcan de Straja.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura