ComunitateEducatie si cultura

Teatrul de Artă Deva a deschis stagiunea cu piesa “Duelul pianiștilor”. Când lupta pentru supremația în artă duce la crimă

Adriana Năstase

Teatrul de Artă Deva a deschis stagiunea cu piesa “Duelul pianiștilor”, după roma­nu­lui lui Mirel Taloș. în regia lui Sandu Grecu. Un eveniment artistic care a mers la su­fletul spectatorilor, dornici de teatru.

Despre moralitae, imoralitate
„Este un spectacol mai profund care vor­bește despre o problemă mai puțin abor­dată. Este vorba despre măcinările noastre, moralitatea, imoralitatea, trădările în scopul afirmării artiștilor. Este un spectacol la care țin și care merită să vorbească deschis cu spectatorii din spatele scenei. Un spectacol cu ce se întâmplă cu noi, artiștii”, a spus regizorul Sandu Grecu.

A apreciat valoarea dramatică
„De fapt, eu nu am nici un merit pentru acest spectacol. Eu am scris un roman, ((Strania poveste a unui pian)). Meritul de bază este al lui Sandu Grecu, care a citit romanul și a văzut valoarea lui dramatică, decizând să facă o adaptare pentru scenă. Apreciez jocul actorilor, cred că publicul a apreciat spectacolul. Sandu Grecu a re­marcat valoarea dramatică a acestui roman, în care se confruntă caractere, destine ar­tistice, invidia din lumea artelor, care este dusă la maximum, până la crimă”, a afirmat Mirel Taloș, autor.

Și-a construit bine spectacolul
Ioan Jurca Rovinar, critic de artă: “O piesă foarte interesantă. Regizorul a mers perfect pe o cursivitate anume. El și-a construit bine spectacolul, actorii au jucat bine, cu dicție perfectă, clară, lumea a înțeles, scenele foarte bine precizate”.
Mihai Feier a jucat în piesa Duleul Pia­niș­tilor, dar a semnat și coregrafia dansului. Ramona Băloiu ne-a încântat cu dansul ei maiestuos din această piesă.
„În ceea ce am făcut în spectacolul acesta, împreună cu Ramona, este o parte din su­fletul nostru”, a spus Mihai Feier.
Ion Bădin, vicepreşedinte al CJ, la felicitat pe managerul teatrului, Mihai Panaitescu dar şi pe actori şi regizorul piesei Duelul pianiştilor.

Cine este Sandu Grecu
Sandu Grecu este actor, regizor, din Re­pu­blica Moldovă, președintele Uniunii Teatrale din Republica Moldova din anul 2009, fost ministru al Culturii și Cultelor al Republicii Moldova.Sandu Grecu este fondatorul și directorul Teatrului „Satiricus Ion Luca Ca­ra­giale” din Chișinău.

Duelul pianiștilor, de Mirel Taloș.
Au jucat: Sergiu Cornelius, Silviu Dobre, Eugen Pădureanu, Anette Marka, Diana Rotaru, Ioana Cojocărescu, Mihai Feier, Aurelian Gheorghe.
A dansat Ramona Băloiu
Coregrafia, Mihai Feier
Regia, Sandu Grecu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura