Lăsat fără banii obținuți printr-un credit bancar

Greșeala unui bărbat din Vulcan l-a costat 90.000 de lei, adică suma obținută în urma unui credit scos de la bancă, bani furați de doi hoți pe care-i primise în casă.

După lăsarea întunericului
Unul dintre ei este vechi client al polițiștilor și era cercetat sub control judiciar într-un alt dosar penal la momentul comiterii furtului. Nicolae Varga și Răducu Rotariu, cei doi sus­pecți, se află în arest preventiv în Peni­ten­ciarul Aiud. Indivizii vor mai rămâne după gra­tii în urma unei decizii recente a Tri­bu­nalului Hunedoara. Conform anchetatorilor, suspecții au acționat seara, după lăsarea întunericului, la o oră târzie, în care au putut să își asigure scăparea, având asupra lor o sumă mare de bani, fără teama de a fi sur­prinși sau observați de către alte persoane. ”Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani a dispus trimiterea în judecată a inculpaților sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și complicitate la furt calificat. In­cul­patul, în timp ce se afla în locuința persoanei vătămate, a sustras suma de 90.000 de lei, în timp ce complicele i-a distras atenția per­soa­nei vătămate”, se arată în dosar. Polițiștii din Vulcan au găsit la Nicolae Varga acasă, în urma unei percheziții, 414 bancnote de 100 lei și 7 bancnote de 200 lei.

Prins la Nădlac
Rotariu a încercat să fugă din țară și a fost prins la graniță. Asupra lui au fost găsite 37 bancnote de 100 euro și 21 bancnote de 50 euro. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a constatat că temeiurile care au determinat luarea măsurii arestării preventive subzistă și justifică în con­tinuare privarea de libertate a inculpaților ”în scopul prevenirii săvârșirii de infracțiuni și pentru buna desfășurare a procesului penal”. În plus, încercarea de a fugi din țară a lui Ro­tariu a convins instanța că indivizii sunt un pericol social. Cu toate că în fața completului de contestații din cadrul Tribunalului, in­cul­patul a susținut că dorea să plece la muncă în Anglia, în fața judecătorului de drepturi și li­ber­tăți a recunoscut că a vrut să fugă deoa­rece știa că ,,o să iasă rău”. În consecință, apreciem că inculpatul nu prezintă suficiente garanții în sensul că va respecta obligațiile im­puse de arestul la domiciliu sau de con­tro­lul judiciar, astfel încât simpla recunoaștere a faptei imputate nu justifică înlocuirea re­gimului preventiv”, a motivat magistratul. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.