Sport

Te-ai vaccinat? Afară din echipă! Vaccinații de la FCSB sunt prigoniți de Gigi Becali

Șase fotbaliști din lotul lui Toni Petrea care au primit serul anti-Covid la finalul anului trecut au avut și au de suferit: de la Budescu, dat afară, și până la Keșeru, Miron și Ovidiu Popescu, trași pe linie moartă la FCSB, scrie gsp.

Nu au ascultat
„FCSB nu se vaccinează. De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine să facă altfel și atunci îl iubesc și îl ascultă pe patron”. Declarația îi aparține lui Gigi Becali și a fost făcută în octombrie 2021.
Mesajul avertisment dat întregului lot nu a fost ascultat chiar de toți jucătorii. În afara lui Budescu, alți 6 jucători au decis să se vacci­ne­ze. Ceea ce a urmat însă, din perspectiva situației lor la FCSB, dar mai ales a modului în care sunt priviți, analizați și judecați de patron, nu îi pune deloc în cea mai bună ipostază.
De fapt, toți, fără nicio excepție, au avut sau au probleme mari. Și toate plecate de la apre­cierea lui Becali, care a acționat agresiv la adresa lor. În interiorul clubului, chiar în rândul unora dintre jucătorii nevaccinați, există bă­nuiala și suspiciunea că nu e deloc întâmplător faptul că exact cei care au decis să încalce îndrumarea patronului în privința vaccinării sunt și cei care au avut de suferit.
Primele exemple sunt cele ale celor mai experimentați și mai bine plătiți jucători din echipă. Budescu a fost dat afară în iarnă și la fel și-ar fi dorit Becali și cu Keșeru, dar acesta a fost păstrat fiindcă nu mai avea voie să evolueze până la vară la al treilea club, după ce începuse sezonul la Ludogoreț.

Miron și Ovidiu Popescu au căzut în dizgrație
Din lista celor vaccinați au avut sau au de suferit și alții. Andrei Miron, apreciat de managerul Mihai Stoica, a pierdut primul „11”, poziție în care se mai regăsește doar atunci când unul dintre Vinicius și Cristea nu poate evolua.
În aceeași situație a ajuns și Ovidiu Popescu. Campionatul trecut, a bifat 35 din cele 40 de meciuri și a fost titular în aproape 85 la sută din meciuri. În ultimele 4 luni, acest procentaj a scăzut la 50%. În plus, la ultimul meci, cu Chindia, Popescu a fost umilit, a fost schimbat la ordinul lui Becali cu 5-6 minute înainte de finalul primei reprize.
Cel mai surprinzător atac însă, pe care Gigi
l-a avut în 2022, a fost la adresa golgheterului echipei, Florin Tănase. L-a criticat că a jucat slab în startul anului și chiar l-a și schimbat la pauza meciului cu Dinamo.
Nevaccinații care greșesc nu pățesc nimic.
Tratamentul la care au fost supuși jucătorii vaccinați a fost mult mai dur față de ceea ce au avut de suportat ceilalți, în ciuda faptului că o parte dintre aceștia din urmă au comis erori importante sau n-au dat randamentul așteptat.
Câteva exemple: Florinel Coman a avut prestații foarte slabe, dar Becali nu l-a criticat, în vreme ce Dumiter, practic fără nicio reali­zare notabilă, n-a primit nicio critică din lojă.

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.