Târgul colecţionarilor a ajuns la cea de-a 50-a ediţie

04 colectionariÎn acest sfârşit de săptămână, pasionaţii de obiecte vechi şi valoroase s-au întâlnit la Deva, la cea de-a 50-a ediţie a Târgului Colecţionarilor.
La ceas aniversar, târgul a reunit colecţionari din toate oraşele ţării, dar şi din străinătate, în număr mult mai mare decât la alte ediţii. „Au venit din Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Arad, Bucureşti, Oraviţa, Timişoara, Szeged. Au fost peste 80 de persoane, majoritatea participă permanent la târg, dar mai sunt şi oameni noi. Mă bucur că au venit aşa mulţi, tocmai de aceea am organizat târgul în aşa fel încât să nu se suprapună cu altele“, a precizat Lucian Bornemisa, preşedintele Hobby Club „Decebal“ Deva, organizatorul întâlnirii.
Fiecare dintre colecţionari şi-a expus obiectele stânse de-a lungul anilor, de la insigne, timbre, monede, vederi, până la obiecte de alamă, instrumente muzicale sau ceasuri vechi de 100 de ani. Pasionaţii de fotbal au venit cu materiale de profil strânse din toate colţurile lumii. Unul dintre colecţionari, în vârstă de 68 de ani, a dorit să le arate celor prezenţi o colecţie de 20 de felicitări făcute chiar de el, cu flori presate. Felicitările lui Loghin Galea au fost realizate în anul 1970 şi nici una nu seamănă cu cealaltă.
Târgul Colecţionarilor a reprezentat un prilej perfect pentru cumpărare sau schimburi de obiecte. Târgul a fost organizat pentru prima dată în anul 1996. (O.Mihnea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare