Majoretele de la Smart Club Simeria au luat şase premii

04 majoreteOana Mihnea

Sâmbătă, la Şcoala „Sigismund Toduţă“ din Simeria, s-a desfăşurat prima ediţie a „Concursului de Majorete“, dedicat copiilor. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria, care şi-a propus să premieze cele mai talentate grupuri de copii care împărtăşesc aceeaşi pasiune, şi anume, dansul. La final, cele mai multe cupe au rămas în localitate, la copiii care activează în Smart Club Simeria.

Copiii şi-au dorit concursul
În concurs s-au înscris 10 echipe, opt din Simeria, una din Deva şi alta din Blaj. În total, s-au prezentat în faţa juriului aproximativ 100 de copii. Aceştia s-au antrenat câteva săptămâni bune pentru a demonstra că sunt cei mai buni şi merită marele premiu. Chiar dacă au avut ceva emoţii înainte să intre în concurs, toţi s-au descurcat de minune. „Ideea competiţiei a venit chiar de la copiii care sunt înscrişi la cursurile de dans modern. Ei au participat în trecut la diverse alte competiţii, dar şi-au dorit să aibă o competiţie a lor, care să devină o tradiţie şi să se desfăşoare în Simeria. Am invitat echipe şi din ţară, nu doar din oraş, ne-am bucurat de prezenţa sportivelor de la Gimn Star Blaj şi a celor de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva. Noi am fost înscrişi în concurs cu opt echipe. Concursul s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă, pre-cadeţi 4-11 ani şi cadeţi 11-18 ani. Stilul de dans prezentat a fost cel cu pomponi. În timpul în care juriul a deliberat, am oferit spectatorilor şi un moment demonstrativ, pentru că am avut invitaţi cu rezultate, precum Vivace Crew, din Vulcan, care sunt campioni naţionali şi internaţionali la Streetdance sau Clubul Sportiv de Dans Shine Dance“, a declarat Anca Albu, manager la Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria, înfiinţat în anul 2014.

Şase premii câştigate
Administraţia locală Simeria sprijină astfel de evenimente, motiv pentru care primarul oraşului, Emil Rîşteiu, a vrut să fie alături de copii. „Este foarte important că am reuşit să creăm această entitate, sub egida căreia se defăşoară toate activităţile culturale din oraş. Am considerat că este bine să înfiinţăm Centrul Cultural şi de Creaţie astfel încât, în mod organizat, să se îmbine parte educativă cu hobby-urile copiilor. Nu demult, a avut loc în Simeria un concurs de şah, o competiţie a minţii, iar acum a venit rândul graţiei îmbinate cu sportul. Centrul Cultural este o instituţie care ne face să fim mândri, că ştim să ne punem în valoare calităţile. Sunt peste 200 de copii care activează în acest centru, pe diferite secţiuni, chitară, dansuri, limbi străine. Foarte important, activităţile se defăşoară în funcţie de dorinţele copiilor şi ale părinţilor. Aceasta este o parte din educaţia pe care încercăm să o dăm copiilor din acest oraş. Pe viitor, ne dorim să avem 400-500 de copii care să activeze permanent aici şi promit că o să aibă parte de tot sprijinul meu“, a precizat Emil Rîşteiu, primarul oraşului Simeria.
La finalul concursului, şase premii au mers către copiii de la Smart Club Simeria. Astfel, la categoria cadeţi, premiul I a revenit majoretelor de la Clubul Sportiv „Cetate“ Deva, iar premiile II şi III au rămas la Simeria. La cealaltă categorie, toate cupele au mers către copiii de la Smart Club Simeria, la fel ca şi premiul pentru popularitate. Trofeul competiţiei a părăsit oraşul, revenind majoretelor de la Gimn Star Blaj.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare