Au început demersurile pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca

04 Arsenie-Boca-Sfantul-Ardealului-Foto-colorata-de-Florin-Rostariu-Istoria-in-culoriEpiscopia Devei şi Hunedoarei a anunţat printr-un comunicat de presă începerea demersurilor pentru canonizarea Părintelui Arsenie Boca (foto).
Prin urmare, sâmbătă 16 aprilie, la sediul Episcopiei s-a desfăşurat  prima şedinţă de lucru a comisiei teologice mitropolitane speciale care cercetează viaţa şi activitatea părintelui, urmând ca la finalul cercetărilor, concluziile să fie prezentate capilor Bisericii Ortodoxe Române, care vor lua o decizie în aceste sens. Comisia este condusă de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, alături de alţi doi ierarhi, Preasfinţitul Daniil, Episcopul Daciei Felix şi Preasfinţitul Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, din componenţa comisiei mai fac parte preoţi-profesori doctori în teologie.
Părintele Arsenie Boca este supranumit de credincioşi Sfântul Ardealului, chiar dacă nu a fost canonizat de biserică. Mănăstirea Prislop, locul unde părintele îşi doarme somnul de veci, a devenit pentru credincioşi unul dintre cele mai importante puncte de pelerinaj din ţară. Zilnic, oamenii vin să se închine la mormântul Părintelui Arsenie Boca, iar în zilele de sărbătoare, numărul pelerinilor ajunge la câteva mii pe zi. (N.Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.