Actualitate

Țara care te plătește ca să o vizitezi. Câți bani va primi un turist ca să viziteze destinația de vis

Odată ce am reînceput să călă­to­rim, traficul aerian a revenit în forță. Dar prețurile care au cres­cut constant pun, în continuare, piedici călătoriilor, în special pe distanțe lungi. În acest context, este o destinație turistică de vis pentru care țara respectivă ar încuraja, financiar, turiștii, scrie adevărul.ro.

Banii vor putea fi folosiți în vacanță
Cea mai recentă este Taiwan, care plănuiește să ofere turiștilor 165 de dolari de persoană pentru a-și petrece vacanța acolo. De ase­menea, vor fi oferite re­com­pense în bani grupurilor de turiști, pentru a-i încuraja să viziteze insula. Premierul taiwanez Chen Chien-jen a anunțat că guvernul își propune să atragă șase milioane de turiști în 2023, să dubleze a­ceastă cifră în 2024 și să țintească 10 milioane de vizitatori până în 2025.
Ca o măsură de a atrage turiștii, se vor oferi ajutoare de 5.000 de dolari taiwanezi (165 de dolari) pentru 500.000 de turiști indi­vi­du­ali. Alocații de până la NT$20.000 (658 de dolari) vor fi oferite, de ase­menea, pentru 90.000 de grupuri de turiști.
Ministrul Transporturilor, Wang Kuo-tsai, a declarat că alocația în bani va fi livrată în format digital. Turiștii o vor putea folosi pentru a-și acoperi cheltuielile în Taiwan, inclusiv pentru cazare.
El a adăugat că măsurile au ca scop atragerea mai multor vizi­ta­tori de pe piețele cheie, inclusiv Japonia, Coreea de Sud, Asia de Sud-Est, Hong Kong și Macao, precum și din Europa și America, potrivit CNN.
Taiwanul a înregistrat puțin sub 900.000 de vizitatori în 2022, po­tri­vit statisticilor Biroului de Tu­rism din Taiwan. Vizitatorii din Viet­nam, Indonezia, Japonia și SUA au fost printre cele mai mari grupuri.
Aceste cifre sunt o fracțiune din cele din 2019, când Taiwanul a atras un număr record de 11,8 milioane de turiști internaționali – cu peste 7 la sută mai mult decât în anul precedent.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura