Educatie si cultura

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban

 

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea  10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie, de Elif Shafak, apărută la Editura Polirom, Iași, 2021.

 

Un exponent al unei lumi

Una dintre cele mai premiate autoare contemporane, Elif Shafak, ne face cunoștință cu lumea asta stranie, într-un roman nominalizat la Booker Prize, cu Leila Tequila, un personaj care îți intră pe sub piele de la primele rânduri și pe care îl vei purta cu tine pentru tot restul vieții ca pe un tatuaj invizibil care-ți va arăta, rând pe rând, răul sau binele din oameni. Pentru că Leila va cunoaște binele, dar va cunoaște mult prea mult răul, înainte de ajunge la o existență în care, în ciuda celor cinci prieteni apropiați. Leila își rescrie destinul mult prea puțin, dar aceeași viață îi scoate în cale unii dintre cei mai frumoși damnați, sufletele cele mai aprig nedreptățite de o societate în derivă.

 

„Leila era de părere că nu te poți aștepta să ai mai mult de cinci prieteni. Până și unul e o adevărată șansă. Dacă ai baftă, te-alegi cu doi sau trei, și numai dacă te-ai născut sub un cer plin de stele dintre cele mai norocoase, cu un cvintet – să-ți ajungă din plin o viață-ntreagă. Nu e înțelept să mai cauți alții, ca nu cumva să-ți pui astfel în pericol prietenia cu cei pe care poți conta”.

 

https://www.facebook.com/bibliotecadeva/https://www.facebook.com/bibliotecadeva/

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura