Sport

Cel mai clar succes din amicalele de până acum, la final de cantonament!

Corviniștii au pus punct cantona­men­tului arădean cu un amical sus­ținut în compania ocupantei locului 7 în ierarhia Seriei a opta, Phoenix Buziaș. „Corbii albaştri” s-au impus cu 3-0 (1-0), obţinând astfel cel mai clar succes din testele iernii, până acum.

La control
Prima ocazie a partidei de pe arena „Motorul” a aparţinut timişenilor, însă Lefter s-a descurcat excelent, într-o situaţite de „unu la unu” cu un adversar (8). Treptat, echipa noastră şi-a intrat în ritm şi a trecut la conducerea jocului şi, implicit, în avantaj, după o fază cursivă: Curtean a dat drumul unei mingi în flancul stâng, unde Pîrvulescu şi Lupu au combinat în viteză, cel din urmă a trimis cu exteriorul în marginea ca­reului, iar de acolo, Mitran, pe fază, a făcut 1-0 (23)! Până la pauză, „corbii albaştri” au mai avut o serie de cornere, rămase însă fără rezultat, în vreme ce Pîrvulescu a trimis, din interiorul ca­re­ului, spre colţul lung, dar portarul ad­vers a respins în afară (40).
Şi actul secund a început tot cu o primă oportunitate pentru Phoenix, în urma unei acţiuni purtate în flancul drept şi a unei centrări trimise însă, cu capul, peste poartă, din zona punctului cu var (48). Corviniştii au rămas la con­trol, cu o posesie superioară, mai ales în primele 20 de minute ale reprizei secunde, însă fără a avea ocazii importante de poartă. Chiar şi aşa, băieţii lui Florin Maxim au făcut 2-0, în urma unui cor­ner, Elton trimiţând, sim­plu, cu capul în poartă, din interiorul careului (69). Peste alte 10 mi­nute s-a făcut 3-0, după ce Hergheligiu a transformat, cu le­jeri­tate, un penalty dic­tat de arbitru în urma unui fault în careu asupra lui Iacob. Cei doi au fost aproape de a colabora şi pentru golul cu numărul pa­tru, „China” trimiţând bine în careu pentru „Herghe”, însă a­cesta a reluat peste poartă, deşi era liber (84). S-a în­che­iat 3-0, cel mai clar suc­ces din amicalele de până acum, după o prestaţie convin­gă­toare a echipei noastre.
Alb-albaştrii s-au întors la Hunedoara, vor avea câ­te­va zile libere, apoi vor reveni la an­tre­na­mente. Miercuri vor susţine şi ultimul meci de verificare al iernii, împotriva celor de la CSM Reşiţa, locul de dis­pu­tare urmând să fie comunicat în cu­rând. Vă reamintim, campionatul Ligii a III-a se reia pe
11 martie, când Corvinul va juca, pe teren propriu, în compania celor de
la ACS Târgu Mureş (ora 15). (Claudiu Sav).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura