Tânărul care a pus un câine Amstaff să sfâşie un maidanez, cercetat penal

Maximilian Gânju

Ancheta poliţiştilor a scos la iveală ceea ce se bănuia încă de la bun început. Tânărul care a filmat scenele de cruzime a urmărit să vadă cum Amstaff-ul sfârtecă patrupedul fără stăpân. Individul este cercetat penal pentru lupte ilegale de câini.
Filmarea luptei dintre cei doi câini a fost postată luna trecută pe Facebook de tânăr şi a oripilat opinia publică. Poliţiştii hunedoreni s-au autosesizat imediat şi au deschis un dosar de cercetare penală. „În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Turdaş, a realizat respectiva filmare, fiind preocupat iniţial de filmarea agresiunii dintre patrupede şi nu de despărţirea acestora, intervenţia sa pentru a despărţi animalele survenind doar atunci când acesta a fost convins că patrupedul deţinut de fratele său, un bărbat de 41 de ani, din aceeaşi comună, este net superior fizic celuilalt câine. Poliţiştii au mai stabilit că proprietarul câinelui (bărbatul de 41 de ani) nu deţinea documente sanitar-veterinare prevăzute de lege (se pare că acesta ar fi cumpărat câinele în luna aprilie 2020 de la nişte intermediari pe care nu îi cunoştea, care ar fi găsit câinele pe stradă (după ce acesta a fugit de la proprietarul de drept) şi ţinea câinele într-o anexă gospodărească, la domiciliul său, de unde a ieşit în seara zilei de 30 aprilie a.c.)”, a informat IPJ Hunedoara.
Poliţiştii din Orăştie, cei care conduc ancheta penală în acest caz, au mai stabilit şi că Amstaff-ul este înregistrat în Registrul Electronic al Câinilor cu Stăpân, este identificat cu microcip şi a fost predat la Adăpostul Public Orăştie. Câinele sfâşiat a fost ridicat de reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor în vederea acordării îngrijirilor necesare şi a stabilirii unui proprietar. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 14 din O.U.G. 55/2002, respectiv „fapta persoanei de a organiza lupte între câini, de a-i pregăti în acest scop, precum şi de a participa cu câini la astfel de lupte“, a mai precizat IPJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.