Parcul Tineretului din Simeria va fi modernizat şi reamenajat

Adriana Năstase

Un proiect important va fi realizat în oraşul Simeria. Este vorba de „Modernizare şi amenajare peisagistică a Parcului Tineretului şi locuri de joacă pentru copii”. Investiţia, care în scurt timp va demara aici, face parte dintr-un proiect mai mare, denumit „Zonă de agrement“.

„Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei oraşului Simeria prin investiţii în obiective educaţionale şi spaţii publice” finanţat prin programul POR 2014-2020. Valoarea totală finanţată a componentei de parcuri şi locuri de joacă pentru copii este de 3.563.068 de lei, sumă repartizată pe cinci obiective, astfel: Parcul Tineretului – 2.076.434 de lei, Loc de joacă pentru copii str. Cucului -166.980 de lei, Loc de joacă pentru copii str. Cloşca -582.840 de lei, Loc de joacă pentru copii str. 1 Decembrie -408.084 de lei şi Loc de joacă pentru copii str. Atelierului -231.973 de lei.
„Investiţia constă în soluţii moderne de amenajare peisajeră a zonei de agrement din Parcul Tineretului cu funcţiuni de recreere pentru populaţia adultă, precum şi amenajarea şi modernizarea a cinci locuri de joacă pentru copii situate în oraşul Simeria, având o suprafaţă totală de 9.350 mp. Astfel, obiectivul principal Parcul Tineretului va fi împărţit într-o zonă de agrement şi o zonă mixtă amenajată cu locuri de joacă pentru copii, dar şi locuri de fitness pentru adulţi. În zona de agrement se va păstra vegetaţia existentă şi se vor amenaja diferite obiective, precum un amfiteatru în aer liber de dimensiuni medii, alei de promenadă, zone expoziţionale, zone cu fântâni arteziene pietonale dinamice, zone cu mese de picnic şi hamace între copaci, zone expoziţionale şi zone utilitare cu grupuri sanitare. La locurile de joacă se vor înlocui actualele amsambluri de joacă pentru copii cu echipamente diverse moderne, ecologice, conforme cu normele europene, grupate pe grupuri de vârstă. Astfel, în Parcul Tineretului se vor monta inclusiv aparate mai rar întâlnite, cum ar fi un skate-park şi o tiroliană. Terenurile vor fi acoperite în mare parte cu suprafeţe din dale de cauciuc. Stadiul de implementare al proiectului se află în procedura de achiziţie publică a lucrărilor, urmând ca după desemnarea câştigătorului, în cel mai scurt timp să demarăm efectiv lucrările de construcţii”, a declarat Emil Rîşteiu (foto), primarul oraşului Simeria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.