Tâlharul de la benzinăria din Deva s-a spânzurat în penitenciar

Cristina Ghenea

Tâlharul de la benzinăria din centrul Devei, despre care oamenii legii au aflat ulterior că deţinea mai multe culturi de canabis, a fost găsit mort într-o baie din Penitenciarul Aiud. Tânărul şi-a pus capăt zilelor, spânzurându-se cu un cearşaf.

Motivele, necunoscute
Este vorba despre Sălăjan Valentin Filip (foto), unul dintre cei doi autori ai jafului dat în luna iunie, a acestui an, la benzinăria Petrom din centrul Devei. În timp ce se afla deja în arest preventiv, acesta a mai fost acuzat şi de trafic de droguri, faptă pentru care a şi fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executare. Aflat în Penitenciarul Aiud, deveanul şi-a pus capăt zilelor la sfârşitul săptămânii trecute, în timp ce colegul său de celulă dormea, spânzurându-se în baie. Nimeni nu a ştiut nimic până dimineaţa, când angajaţii Penitenciarului le-au împărţit hrană deţinuţilor. „A fost descoperit în baia camerei de detenţie, în jurul orei 6, când s-a servit masa. S-a constatat că era spânzurat cu o frânghie improvizată dintr-un cearşaf, de o ţeavă a instalaţiei de apă, şi a fost chemată imediat Ambulanţa, dar în ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul nu a mai putut fi salvat“, a declarat Nicoleta Mătărângă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud. Aceasta a adăugat că nu a fost găsit nici un bilet de adio în temniţa lui Sălăjan, şi nici colegul său de celulă nu ştie ce l-ar fi putut determina pe acesta să-şi ia viaţa.

Infractor cu vechime
Amintim că la scurt timp după ce a fost arestat pentru tâlhărie, ofiţerii de la Crimă Organizată au descoperit că Sălăjan Valentin Filip era specializat în culturile indoor de canabis. În apartamentul acestuia, dar şi pe blocul în care locuia, în Deva, au fost găsite mai multe plante de cânepă indiană şi echipamente specifice cultivării lor. De aceea, Sălăjan a fost trimis în judecată şi pentru trafic de droguri, infracţiune pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executare. Activitatea sa infracţională, însă, cel puţin în ceea ce priveşte traficul de droguri, începuse în 2009. Mai întâi, Sălăjan avusese în Caransebeş o hală cu 13 culturi, dar s-a mutat ulterior în Timişoara, unde şi-a închiriat un apartament şi o casă cu etaj şi şi-a continuat afacerile. În 2011, s-a autodenunţat la Poliţie şi a povestit tot ce făcuse, dar nu s-a ales decât cu o amendă de 1.000 de lei. Revenind în Deva, tânărul a încercat să intre în rândul dealerilor de droguri din judeţ. După ce a fost prins şi arestat pentru tâlhăria de la benzinărie, Sălăjan le-a declarat oamenilor legii că era drogat când a dat spargerea şi că a recurs la astfel de fapte din disperare, căci avea nevoie de bani pentru a-şi cumpăra o bicicletă, cu care să participe la un concurs de ciclism.

6 comentarii la „Tâlharul de la benzinăria din Deva s-a spânzurat în penitenciar

 • 28 noiembrie 2012 la 16:00
  Legătură permanentă

  mai nenorocitilor, nu puteati sa dati stirea fara foto si fara nume, nu va ganditi ca amaratul asta are si el familie, verisori, unchi matusi, care oricum sunt devastati de tot ce a facut el! sa va fie rusine de ,,deontologia” deosebita de care dati dovada!

 • 28 noiembrie 2012 la 18:07
  Legătură permanentă

  Rares ai mare dreptate!! Niste nesimtiti!! Eu il stiu de mai bine de 10 ani si am fost socat de ce a patit mai ales ca il stiam baiat cuminte si linistit. RIP Vali! :((

 • 28 noiembrie 2012 la 22:38
  Legătură permanentă

  RIP….ai?Ba sa arda in iad nenorocitul.Asta pentru parintii pe care i-a nenorocit vanzand droguri copiilor.A-SI SCUIPA PE MORMANTUL LUI DACA S-AR PUTEA.

 • 29 noiembrie 2012 la 19:35
  Legătură permanentă

  Sa incepem….1.popa florin esti un prost si nici mata nu te poate destepta 2.Domni jurnalisti tot cam asa de prosti da mai curve…Asa aflam ce fel de om a fost vali din ziare de ***** intr-o tara de *****….aa si inca ceva popa florin iarba nu este drog este un medicament pe care tu nu ai cum sa il intelegi pentru ca esti un prost…Pot zice ca singurul lucru rau pe care l-a facut este spargerea de la benzinarie. Oricum il avem pe vali cu noi in suflet..si VALI ERA CA NOI…RESPECT!!!

 • 3 decembrie 2012 la 12:55
  Legătură permanentă

  Popa Florin, mai ai frati? daca da, si toti sunt ca tine? daca da, cred ca parintii tai sunt distrusi, de ce pocitanii au putut sa faca!

 • 4 decembrie 2012 la 3:04
  Legătură permanentă

  Sper ca a gasit ceea ce cauta facand pasul acesta. Hare Krsna!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.