Stiri

Talentul bate experienţa

Ciprian Marinuţ

Tenismena Raluca Ciufrilă (13 ani) (foto), legitimată la SCM Deva, a jucat finala probei de dublu şi a ajuns în semifinale la simplu, în cadrul turneului internaţional ETA de la Mamaia, deşi competiţia a fost rezervată jucătoarelor de 15-16 ani.

Momentul „exploziei”
Aflată în top 10 naţional la categoria 14 ani şi cu câteva performanţe valoroase la turneele ETA (European Tenis Asociation) de la aceeaşi categorie de vârstă, Raluca Ciufrilă a fost surpriza turneului „Mamaia Idu”, rezervat jucătoarelor de 16 ani. Cu un talent excepţional, cu muncă şi seriozitate şi cu un psihic de fier, tenismena antrenată de Lunela Maier a ajuns în finală la dublu şi în semifinale la simplu. „Jucătoarele de valoare explodează pur şi simplu la 13-14 ani şi înving adversare mai mari, mai puternice şi mai experimentate. Talentul Ralucăi Ciufrilă îi depăşeşte vârsta, iar mentalitatea de învingătoare şi psihicul de fier au ajutat-o să joace fără complexe. Mă aştept ca de acum înainte, să urce tot mai mult în ierarhiile naţionale şi internaţionale”, a spus antrenoarea Lunela Maier, care a precizat că punctele câştigate la categoria 16 ani se dublează în clasamentul de la categoria 14 ani.
La simplu, Raluca a trecut de Jasmine Coteau (scor 6-0, 6-2), Ioana Poşircă (abandon), Carla Georgescu (scor 6-1, 7-6) şi a fost învinsă în semifinale de croata Jelena Dzinic (scor 3-6, 2-6), care a şi câştigat turneul. La dublu, Raluca a jucat alături de Ioana Ducu şi după trei victorii a pierdut în finală în faţa perechii Cristina Ene – Laura Enea, scor 6-2, 4-6, 9-11.

Vară internaţională
Componenţii secţiei de tenis de la SCM Deva se vor axa în această vară pe participarea la turnee internaţionale de tip ETA. Raluca Ciufrilă, Maria Orban şi Mandy Sapta vor juca în august la un puternic turneu în Germania, iar Bogdan Bristan are în program participarea la trei turnee Eta, care vor avea loc în România, la Balş (Craiova), Arad şi Timişoara. „Jucătorii noştri au 13-14 ani şi e important pentru ei să acumuleze experienţă internaţională. Turneele de acest fel arată efectiv cine poate face performanţă şi cine nu”, a precizat Lunela Maier.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura