Tabloul din clubul morţii va fi reconstituit la Insemex

Maximilian Gânju02 Gaman

Specialiştii de la Insemex Petroşani vor reconstrui în laboratoarele de încercări locul de unde a pornit tragedia din Clubul Colectiv. Cercetătorii de la Petroşani vor face o serie de simulări computerizate dar, la fel ca şi la tragedia de la Maternitatea Giuleşti, vor proceda şi la o simulare reală care să demonstreze pas cu pas şi în cât timp s-a ajuns la dezastrul din clubul bucureştean.
Expertiza tehnică cu valoare judiciară va arăta cu exactitate unde s-a greşit, iar anchetatorii vor putea trage concluziile necesare pentru stabilirea vinovaţilor.
„Acum identificăm un spaţiu, o locaţie, unde paralel cu simulările computerizate să facem şi o simulare la scară, o reproducere a evenimentelor”, a declarat Artur Găman (foto), directorul general al Insemex Petroşani. Cercetătorii institutului care se ocupă de investigaţia în cazul tragediei din Clubul Colectiv urmează să decidă şi la ce scară vor realiza macheta localului, pe care se vor face simulările reale. Pentru stabilirea cauzelor care au dus la tragedia de la Maternitatea Giuleşti, aceeaşi echipă de cercetători a refăcut la scara 1:1 întreg salonul ucigaş în care, în 2010, şase bebeluşi şi-au pierdut viaţa, iar cinci au fost grav răniţi. Potrivit directorului Artur Găman, ancheta tehnică ar putea avea primele concluzii în circa două săptămâni, fiind mobilizate resurse importante ale centrului de cercetare din Valea Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.