Încă două tinere din judeţ au trecut prin iadul din Clubul „Colectiv”

03 lumanariNatalia Bumbac

Numărul hunedorenilor care au căzut victime ale carnagiului de vineri, 30 octombrie, din Capitală, creşte de la o zi la alta. După ce INML a făcut publică lista cu persoanele decedate, printre care se afla şi deveanca Vulcu Maria, după ce s-a aflat despre situaţia gravă în care este petroşăneanul Radu Sienerth, au apărut informaţii că alte două tinere din judeţ au trecut prin iadul de la Clubul „Colectiv”.
Una dintre cele două tinere, fiica unui om de afaceri din Orăştie, se afla în club cu prietenul ei. Ambii au reuşit să iasă înainte să fie prea târziu, din capcana necruţătoare a flăcărilor. Ce-a de-a doua tânără, Alexandra Nicula, originară din Deva, a fost prinsă în haosul care s-a creat în clubul „Colectiv”, după declanşarea incendiului. Fata a suferit arsuri pe o parte din corp, fiind internată în acest moment la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Din fericire, Alexandra are o stare generală bună, spre deosebire de alte victime internate în spitalele din Capitală a căror viaţă este pusă sub semnul întrebării. Deveanca este absolventă a Facultăţii de Arte şi Design de la Universitatea de Vest din Timişoara.
„Maria a fost printre vârfurile clasei”
Astăzi, Vulcu Maria, tânăra decedată în carnagiul din Clubul Colectiv, va fi condusă pe ultimul drum. Trupul neînsufleţit al tinerei a fost depus la capela de pe strada Biscaria, din Simeria, din apropierea Parcului Dendrologic din oraş. Potrivit apropiaţilor familiei, ceremonia funerară va începe la ora 12.00. Maria a fost absolventă a Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, după care a urmat cursurile Facultăţii de Arhitectură de la Universitatea Politehnica din Timişoara. Tânăra împlinise 30 de ani în luna august. Toţi cei care au cunoscut-o, inclusiv dascălii de la liceul pe care l-a absolvit, o descriu ca fiind o tânără extrem de inteligentă şi plină de viaţă.
„O cunosc din anii de liceu pe Maria, am fost diriginte la clasa ei, la care am predat Limba română. A fost o elevă foarte silitoare, dovadă că a ajuns după clasa a XII-a studentă la Facultatea de Arhitectură. A fost o clasă extraordinară de 33 de elevi, la care media de absolvire a fost de 9,33. Toţi au absolvit liceul cu medii între 9 şi 10, iar Maria a fost printre vârfurile clasei. A fost premiantă toţi anii de liceu”, ne-a mărturisit profesoara Rodica Molnar, diriginta clasei Mariei.
Patronii clubului au fost reţinuţi
În urma carnagiului petrecut în noaptea de 30 octombrie în Bucureşti şi-au pierdut, până aseară viaţa 31 de persoane, iar peste 140 sunt internate în spitale, multe dintre ele în stare gravă. Parchetul de pe lângă Înalta Curte a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă in rem. Ieri, patronii clubului au fost chemaţi la audieri în calitate de suspecţi, doi dintre ei, Alin Anastasescu şi Paul Gancea, fiind reţinuţi de procurori pentru 24 de ore.

4 comentarii la „Încă două tinere din judeţ au trecut prin iadul din Clubul „Colectiv”

 • 3 noiembrie 2015 la 5:35
  Permalink

  Dumnezeu să-i odihneascăpe cei trecuţi în veşnicie şi să-i ajute pe răniţi să-şi revină.

 • 3 noiembrie 2015 la 9:21
  Permalink

  Sa te duci dracu' cu reclamele tale postate pe durerea unei natii!

 • 3 noiembrie 2015 la 12:01
  Permalink

  Monica Florescu Nu are nici o legatura cu durerea natiei. O respect in totalitate. Eu doar vin in sprijinul celor multi fara un loc de munca care este la fel de dureros. Tot respectul pentru opinia Dvs.

 • 3 noiembrie 2015 la 16:38
  Permalink

  Are perfectă dreptate Monica Florescu. Eşti total indecent cu ofertele tale în aceste condiţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.