www.mesagerulhunedorean.ro

Indigestiile

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Cine nu a suferit de o indigestie sau  arsuri la stomac? Cred că toţi ne-am pus întrebarea ce am putea face în acel moment.
În primul rând, ar trebui să ţinem cont de starea de spirit pe care o avem în momentul când servim masa. Cred că ştim cu toţii că masa nu se serveşte cu ochii în televizor sau în calculator; ar trebui să ne concentrăm asupra mesei, să acordăm atenţie şi respect alimentelor… Este important să ne bucurăm de masă, să  nu ne găbim şi să spunem o rugăciune înainte,  mai ales dacă suntem nervoşi, trişti sau deprimaţi. Rugăciunea ne ajută să ne schimbăm starea de spirit şi să acordăm atenţie alimentelor care ne hrănesc. Acesta ar fi primul pas în prevenirea apariţiei indigestiei. Apoi trebuie să limităm consumul de lichide în timpul mesei, înainte şi după masa cu jumătate de oră. Dacă folosim lichide, diluăm sucul gastric care nu-şi va mai putea face digestia în parametri optimi. După masa este important să nu dormim decât după cel puţin două ore şi eventual o mică plimbare. Dacă totuşi v-aţi ales cu o mică indigestie, apelaţi la ceaiul de mentă sau muşeţel care au efecte antispasmodice; ceaiul de ulm protejează învelişul stomacului iar ceaiul de ghimbir ne ajută cu balonarea şi gazele. Dacă totuşi vă supără stomacul, încercaţi să consumaţi dimineaţa pe stomacul gol suc proaspăt de morcov şi sfeclă sau cartof. Aveţi grijă la cafeină şi tutun, acestea irită esofagul şi relaxează sfincterul, care va da voie conţinutului din stomac să se ridice, rezultând astfel o indigestie.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.