Tablete pentru copiii sărmani de la Episcopia Devei şi Hunedoarei

13 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Episcopia Devei şi Hunedoarei va dona 250 de tablete educaţionale elevilor din judeţul Hunedoara care provin din familii defavorizate şi care se află în anii terminali de studiu la gimnaziu sau liceu, pentru a-i ajuta să participe la cursurile online şi să-şi finalizeze studiile cu succes.

Valoarea celor 250 de tablete se ridică la 100.000 de lei, fondurile fiind asigurate de către Episcopia Devei.
„Episcopia Devei şi Hunedoarei a răspuns afirmativ apelului venit din partea Ministerului Educaţiei, referitor la acordarea unor instrumente informatice, respectiv tablete, pentru a susţine actul educaţional al elevilor din anii terminali, astfel încât aceştia să-şi poată finaliza, aşa cum trebuie, studiile. Demersul Episcopiei Devei şi Hunedoarei se adresează acelor elevi care provin din familii aflate în dificultate financiară, cu posibilităţi materiale precare. În acest context, au fost alocate 250 de tablete pentru susţinerea activităţii educaţionale online a acestor elevi“, a declarat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Lista cu elevii care vor beneficia de tabletele educaţionale a fost întocmită cu sprijinul Inspectoratului Şcolar şi al directorilor şcolilor şi liceelor din judeţul Hunedoara, astfel încât, în urma unei selecţii riguroase, ele să ajungă la copiii care nu-şi pot permite un asemenea obiect.
Reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei au început distribuirea tabletelor, estimându-se că operaţiunea se va încheia până la sfârşitul acestei săptămâni. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 14.05.2020

Mihai Radu, adolescent din municipiul Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv de către Judecătoria Petroşani, alături de o tânără...

Bulina albă, 14.05.2020

Cristian Ionică, director general ApaServ Valea Jiului Pentru că a luat o serie de măsuri strategice, astfel ca populaţia Văii...

Gura lumii, 14.05.2020

Umblă vorba printr-un târg din sudul judeţului că prima doamnă şi-ar fi găsit jumătatea şi este gata să-l lase pe...

Închide