Tablete pentru copiii sărmani de la Episcopia Devei şi Hunedoarei

Episcopia Devei şi Hunedoarei va dona 250 de tablete educaţionale elevilor din judeţul Hunedoara care provin din familii defavorizate şi care se află în anii terminali de studiu la gimnaziu sau liceu, pentru a-i ajuta să participe la cursurile online şi să-şi finalizeze studiile cu succes.

Valoarea celor 250 de tablete se ridică la 100.000 de lei, fondurile fiind asigurate de către Episcopia Devei.
„Episcopia Devei şi Hunedoarei a răspuns afirmativ apelului venit din partea Ministerului Educaţiei, referitor la acordarea unor instrumente informatice, respectiv tablete, pentru a susţine actul educaţional al elevilor din anii terminali, astfel încât aceştia să-şi poată finaliza, aşa cum trebuie, studiile. Demersul Episcopiei Devei şi Hunedoarei se adresează acelor elevi care provin din familii aflate în dificultate financiară, cu posibilităţi materiale precare. În acest context, au fost alocate 250 de tablete pentru susţinerea activităţii educaţionale online a acestor elevi“, a declarat preotul Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Lista cu elevii care vor beneficia de tabletele educaţionale a fost întocmită cu sprijinul Inspectoratului Şcolar şi al directorilor şcolilor şi liceelor din judeţul Hunedoara, astfel încât, în urma unei selecţii riguroase, ele să ajungă la copiii care nu-şi pot permite un asemenea obiect.
Reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei au început distribuirea tabletelor, estimându-se că operaţiunea se va încheia până la sfârşitul acestei săptămâni. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.