Széll Lőrincz: Închiderea în integralitate a şcolilor trebuie reanalizată

Închiderea în integralitate a şcolilor din România este o decizie cu consecinţe profunde asupra generaţiilor de tineri din ţara noastră şi cred că este o eroare, a declarat Széll Lőrincz, candidat al UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaţilor.
„Datele publicate recent de Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţin ideea că şcolile nu sunt focare principale ale infecţiei cu SARS-Cov2. Majoritatea covârşitoare a statelor membre din UE nu a recurs la închiderea şcolilor, ci la măsuri diferenţiate de reglementare a numărului de elevi care se află simultan în clădirea şcolii. Statele europene au căutat şi au identificat diverse soluţii, cum este şi cea de învăţământ mixt, on-line şi cu prezenţă fizică”, a afirmat Széll Lőrincz , care crede că decizia cu privire la închiderea şcolilor din ţara noastră ar trebui reanalizată.
Potrivit acestuia, numeroase studii efectuate în ultimele luni au arătat importanţa participării fizice la procesul de învăţământ şi educaţie pentru copii şi tineri. ”Copiii ţinuţi acasă în mod forţat, prin decizia administrativă a guvernului, pierd şansa de a îşi desăvârşi educaţia socio-emoţională. Ei nu vor deprinde abilităţile de comunicare de care au nevoie pentru a deveni performanţi şi pregătiţi pentru viaţa de adult. Eliminarea pentru perioade lungi a interacţiunii directe dintre elev şi dascăl va avea un efect extrem de negativ la nivelul dezvoltării emoţionale şi psihologice a generaţii întregi de viitori adulţi. Trebuie găsite soluţii de a proteja sănătatea fără a suspenda integral procesul de învăţământ şi educaţie din şcoli. La elaborarea deciziilor cruciale pentru viitorul copiilor şi tinerilor trebuie consultate toate părţile implicate, de la autorităţile publice până la părinţi, dascăli şi elevi.”, consideră candidatul UDMR la Camera Deputaţilor.
Széll Lőrincz conduce lista de candidaţi ai UDMR Hunedoara pentru Camera Deputaţilor, iar Kutasi Csaba pe cea pentru Senat. UDMR se prezintă cu liste complete de candidaţi la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de UDMR - Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI mandatar financiar – 13200002
Executat de MEDIA HUNEDOREANĂ SRL Deva
Tiraj – 3100 exemplare

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare