Actualitate

„Suveranii” nu vor CNP, nu au plăcuțe de înmatriculare legale la mașini, nu recunosc actele de stare civilă

O instanță din România a admis, tacit, în urmă cu doi ani, existența sec­tei celor „născuți vii”, după ce a judecat un dosar deschis de un „suveran” și, culmea, nu i-a respins cererea fiindcă reclamantul nu s-a legitimat, ci pe motiv că acesta a depus documentele prea târziu.

Din perioada războiului civil american
Adepții sectei „Suveranii” au anunțat în urmă cu câteva luni că vor înființa un par­tid, pentru a schimba din temelii legile din România. Decizia a venit la scurt timp după ce un bucureștean a obținut o victorie incredibilă într-un pro­ces în care a declarat, în fața instanței, că el, ca su­ve­ran născut viu, este re­pre­zentantul lui, românul cu CNP și buletin. Această miș­care care se opune statului, indiferent de forma acestuia, are ră­dă­cini care, con­form specialiștilor, merg destul de mult în timp. Și anume, în pe­rioada războiului civil american, când drep­turile cetă­țe­nești din fiecare stat nord american au fost înlocuite, treptat, de drepturile fe­derale. Acestea din urmă, ca drepturi ale USA, prevalau ce­lor locale. Dar, unii oa­meni nu au fost de acord cu acestea, au preferat să tră­iască și să se supună, așa după cum spun ei, drepturilor ”Pămân­tu­lui și legilor lui Dumnezeu”.

Li se poate viola intimitatea
De altfel, publicația Forbes nota că așa-zisa ideologie a suveranilor este un amestec de credințe în drepturile pro­prietarilor de pământuri, cu ceva pre­cepte din Biblie, totul bine amestecat cu tendința de a-ți alege cum vrei să trăiești, dar nicicum sub controlul unui stat ce încearcă să controleze diverse aspecte din viața omului de rând. Spre exemplu, suveranii refuză să utilizeze CNP-ul considerând acest număr unic e ca un fel de ”matricolă” prin care li s-ar putea viola intimitatea unor date. Mai mult, în viziunea acestora, statul este un fel de instituție corporatistă care se alimentează continuu din taxele luate po­pulației, refuzând să sprijine liber­ta­tea absolută a ”ființelor născute vii”. În mare, cei mai mulți suverani se află în America și în statele ce compun Common­wealth-ul. Astfel, în SUA se consideră a exista circa 100.000 de suverani înrăiți, în jurul că­rora gravitează, ca un fel de simpa­ti­zanți, alte aproximativ 200.000 de per­soane. Atenție, cei mai mulți dintre su­verani refuză să își folosească și numele de familie, recunoscând ca act valabil, în afara celui de naștere, pe acela de botez. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura